Kassam Tugayları’nın bıraktığı İsrailli 2 rehine Mısır’da

Hamas’ın silahlı kanadı olan İzzeddin el-Kassam Tugayları tarafından serbest bırakılan İsrailli 2 rehine Mısır'a teslim edildi. İsrailli yetkililer 2 kadın esiri almak için Mısır'a gitti.
Mevlüt Peker
|
24 Ekim 2023, Salı - 00:58
Kassam Tugayları’nın bıraktığı İsrailli 2 rehine Mısır’da

İzzeddin el-Kassam Tugayları tarafından tutulan iki İsrailli rehinenin, Refah Sınır Kapısı üzerinden Mısır otoritelerine teslim edildiği belirtildi. Uluslararası Kızılhaç Komitesi, bu süreçte iki rehinenin serbest bırakılmasında aracı olduklarını doğruladı.

Rehinelerin durumu

Mısır televizyonları, Refah Sınır Kapısı'nda Mısır'a teslim edilen iki İsrailli kadının görüntülerini ekranlara taşıdı.

Görüntülerde İsrailli yaşlı kadınların Kassam Tugayları mensuplarıyla diyaloglarının normal olduğu görülüyor.

Rehinelerle Kassam Tugayları mensuplarının samimiyet kurduğu anlaşılıyor. Görüntünün sonunda yaşlı kadın, Kızılhaç yetkililerine doğru yürürken geriye dönerek Kassam Tugayları mensuplarını selamlıyor ve tokalaşıyor.

Kassam Tugayları mensubu ise yaşlı kadına tokalaşarak karşılık verirken anlık olarak elini başına doğru götürdüğü görülüyor.

İsrail medyasındaki yankıları

İsrail medyası da iki rehinenin serbest bırakılmasını geniş bir şekilde ele aldı. İsrailli yetkililerin, serbest bırakılan rehineleri almak üzere harekete geçtiği belirtildi.

Daha önce İzzeddin el-Kassam Tugayları, Nurit Yitzhak ve Yocheved Lifshitz adlı iki sivilin serbest bırakıldığını duyurmuştu. Tugaylar, İsrail'in kendilerinin belirlediği şartları yerine getirmemesine rağmen, bu iki sivili "insani nedenlerle" serbest bıraktıklarını ifade etmişti.

http://ankaramasasi.com/haber/2106441/kassam-tugaylarinin-biraktigi-israilli-2-rehine-misirda
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.