ABD üslerine eş zamanlı saldırı...

Deyrizor ve Haseke'de, ABD güçlerinin kontrolündeki Ömer petrol sahası ile Şeddadi ilçesinde bulunan ABD üslerine eş zamanlı saldırılar gerçekleşti.
Ankara Masası
|
24 Ekim 2023, Salı - 08:35
ABD üslerine eş zamanlı saldırı...

Yerel kaynaklardan alınan bilgilere göre, ABD ordusunun Deyrizor'daki Ömer petrol sahası ile Haseke'deki Şeddadi ilçesinde bulunan üslerine aynı anda karadan karaya atış yapılan silahlarla bir saldırı düzenlendi.

Söz konusu saldırılarda, üslerin çevresine düşen roketlerin olduğu bilgisi elde edilse de herhangi bir can kaybı rapor edilmedi.

Suriye'nin güneyindeki Tenef bölgesindeki bir ABD üssüne ve akşam saatlerinde Irak sınırına yakın Robarya Üssü'ne, SİHA'lara ait olduğu belirlenemeyen silahlı insansız hava araçları (SİHA) ile saldırılar düzenlendi.

Deyrizor toprakları Fırat Nehri'nin doğusunda yer alırken, bu bölgeler ABD destekli YPG/PKK kontrolünde bulunmaktadır. Diğer yandan il merkezi ve çevresi Esed rejimi ve İran destekli grupların denetiminde. Bu saldırıların Fırat Nehri'nin doğu yakasındaki ABD üslerine karşı İran destekli gruplar tarafından periyodik olarak gerçekleştirildiği bilinmekte.

http://ankaramasasi.com/haber/2106470/abd-uslerine-es-zamanli-saldiri
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.