Öğretmenler Günü ne zaman?

Öğrenciler ve veliler Öğretmenler Günü hakkında araştırma yapıyor. Peki Kasım ayında kutlanan Öğretmenler Günü ne zaman? İşte yanıtı...

HM
Haber Merkezi
YAYINLAMA
21 Kasım 2023 15:31
GÜNCELLEME
21 Kasım 2023 21:12
Öğretmenler Günü ne zaman?
HM
Haber Merkezi

Kasım ayına gelinmesiyle beraber pek çok öğrenci ve veli Öğretmenler Günü’ne dair araştırma yapıyor.

Öğretmenlerini mutlu etmek isteyen öğrenciler Öğretmenler Gününü kaçırmamak için 2023 yılı Öğretmen Günü’nün ne zamana denk geldiğini merak ediyor.

Öğretmenler Günü, her yıl 24 Kasım'da kutlanan ve öğretmenlik mesleğini icra eden kimseleri onurlandırmak için düzenlenen bir kutlama günüdür. Türkiye'de 1981 yılından beri 24 Kasım Öğretmenler Günü olarak kutlanmaktadır.

Dünyada Öğretmenler Günü ne zaman?

Ancak Paris’te 5 Ekim 1966 tarihinde gerçekleştirilen "Öğretmenlerin Statüsü Hükümetlerarası Özel Konferansı"nın ardından UNESCO temsilcileri ile ILO tarafından "Öğretmenlerin Statüsü Tavsiyesi"nin oy birliği ile kabul edilişinin yıl dönümüdür. Bu sebeple pek çok ülke UNESCO tavsiyesiyle 1994 yılından beri 5 Ekim günü Öğretmeler Günü olarak kutlamaktadır.

Türkiye'de Öğretmenler Günü ne zaman? 

Türkiye’de ise 24 Kasım tarihi, Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ün 1928 yılında Millet Mektepleri Başöğretmenliği'ni kabul ettiği gündür.

Atatürk, bu unvanı kabul ederek, eğitim ve öğretimin önemini vurgulamış ve öğretmenlere verdiği değeri göstermiştir.

Öğretmenler Günü, ülkemizde çeşitli etkinliklerle kutlanır. Bu etkinlikler arasında öğretmene çiçek verilmesi, şiirler okunması, şarkılar söylenmesi, mektuplar yazılması ve törenler düzenlenmesi yer alır.

Öğretmenler Günü, bir milletin geleceğini inşa eden öğretmenlere minnet ve şükranlarımızı sunmak için önemli bir fırsattır. Bu özel günde, tüm öğretmenlerin gününü kutluyor, onlara sağlıklı ve mutlu bir yaşam diliyoruz.

Öğretmenler Günü kutlama mesajları

  • Sevgili öğretmenim, bilginizle aydınlattığınız yollarda, emeğiniz ve sevginizle yüreğimizi ısıttığınız için teşekkür ederiz. Öğretmenler Gününüz kutlu olsun!
  • Geleceğimizin mimarları, yol göstericilerimiz, sevgili öğretmenlerimiz, Öğretmenler Gününüz kutlu olsun!
  • Bilgi ve sevgi dağıtan, geleceğimizin mimarları olan tüm öğretmenlerimizin Öğretmenler Günü kutlu olsun!
  • Her zaman yanımızda olan, bize doğru yolu gösteren, hayatımızın en önemli parçası olan öğretmenlerimizin Öğretmenler Günü kutlu olsun!
  • Her şeyin başı eğitimdir. Bu yolda emek veren, bilgi ve sevgi dağıtan tüm öğretmenlerimizin Öğretmenler Günü kutlu olsun!

2023 Öğretmenler Günü tarihi

24 Kasım 2023, Cuma günüdür.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa