Bismillahirrahmanirrahim anlamı nedir?

Müslümanların dua etmeden önce veya sure okumadan önce söylediği Bismillahirrahmanirrahim kelimesinin anlamı araştırılıyor. Peki Bismillahirrahmanirrahimin anlamı nedir? İşte yanıtı…

HM
Haber Merkezi
YAYINLAMA
22 Kasım 2023 15:46
GÜNCELLEME
22 Kasım 2023 17:06
Bismillahirrahmanirrahim anlamı nedir?
HM
Haber Merkezi

İslam inancında Besmele diye tabir edilen ve çoğu ibadetten önce söylenen Bismillahirrahmanirrahim sözünün anlamı merak ediliyor.

Birçok kişi tarafından söylenen bu sözün anlamı ve fazileti hakkında bilgi almak isteyen vatandaşlar ise araştırma yapıyor.

Günlük yaşamda çoğu insanın Bismillah olarak da söylediği Bismillahirrahmanirrahim, İslam inancında ayet olarak kabul edilmektedir.

Bismillahirrahmanirrahim’in Türkçe anlamı

Bismillahirrahmanirrahim, Türkçede "Rahman ve Rahim olan Allah'ın adıyla" anlamına gelir. Bu ifade, İslam dininin en önemli kavramlarından biri olan Allah'ın isim ve sıfatlarını ifade eder.

Rahman, her şeye merhamet eden, her şeyi bağışlayan anlamına gelir. Rahim ise, özellikle müminlere merhamet eden, onların ihtiyaçlarını gideren anlamına gelir.

Bismillahirrahmanirrahim ifadesi,Allah’ın 99 isminden ikisi olan Ya Rahim ve Ya Rahman isimlerini barındırması nedeniyle bir işe Allah'ın ismini anarak başlamanın bir ifadesi olarak da görülür. Bu ifade, kişinin işe Allah'ın yardımıyla başlamasını ve Allah'ın rızasını kazanmayı amaçlar.

Bismillahirrahmanirrahim ifadesi, Kur'an-ı Kerim'in her suresinin başında yer alır.

Namaza başlarken de dua etmeden öncede Bismillahirrahmanirrahim denir.

Ayrıca, Müslümanlar günlük hayatlarında da sıklıkla bu ifadeyi kullanırlar. Örneğin, yemek yerken, bir işe başlarken, yolculuğa çıkarken veya herhangi bir hayır işi yaparken Bismillahirrahmanirrahim ifadesini kullanırlar.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa