Churro nedir? Churro nasıl yapılır?

Churro, İspanyol mutfağının öne çıkan tatlılarından biri. Kıtır dış kabuğu ve yumuşak içiyle damaklarda unutulmaz bir tat bırakan bu özel lezzeti evde nasıl yapabileceğinizi öğrenin.

HM
Haber Merkezi
YAYINLAMA
25 Ekim 2023 18:24
GÜNCELLEME
25 Ekim 2023 18:30
Churro nedir? Churro nasıl yapılır?
HM
Haber Merkezi

Son yıllarda dünya genelinde popülerliği artan İspanyol mutfağı, birbirinden leziz tatlarıyla damaklarda iz bırakıyor. Bu tatlıların başında da, özellikle sokak satıcılarında sıkça rastladığımız churro geliyor. Peki, kıtır kıtır dış kabuğu ve yumuşacık içiyle churro nedir ve evde nasıl hazırlanır? İşte cevabı!

Churro nedir?

Churro, genellikle uzun ve boru şeklinde olan, kızartılmış hamur tatlısıdır. İspanyol ve Portekiz kökenli bu tatlı, özellikle Latin Amerika'da da oldukça popülerdir. Dışı altın sarısı bir renkte kızartılan churro, genellikle üzerine pudra şekeri serpilerek veya yanında çikolata sosuyla servis edilir.

Churronun tarihi

Churronun kökeni hakkında birçok teori bulunmaktadır. Bazı kaynaklara göre bu lezzetli tatlı, İspanyol çobanları tarafından icat edildi. Uzun süre dışarda kalan çobanların, yanlarında taşıyabilecekleri ve kolayca pişirebilecekleri bir tatlıya ihtiyaçları vardı. Bu nedenle churronun doğduğu söylenir. Diğer bir teori ise, Çin'den İspanya'ya seyahat eden Portekizli denizcilerin bu tatlıyı getirdiğini öne sürer.

Evde churro tarifi

Malzemeler:

  • 1 su bardağı su
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı şeker
  • 1 su bardağı un
  • 1 tutam tuz
  • 2 adet yumurta
  • Sıvı yağ (kızartmak için)
  • Pudra şekeri ve çikolata sosu (servis için)

Yapılışı:

  1. Bir tencerede suyu, tereyağını, şekeri ve tuzu kaynatın.
  2. Unu ekleyin ve karıştırarak pişirin. Hamur toparlanana kadar 3-4 dakika karıştırın.
  3. Hamur soğuduktan sonra yumurtaları teker teker ekleyin ve iyice karıştırın.
  4. Hamuru sıkma torbasına alın ve ucu yıldız şeklinde olan bir duy takın.
  5. Sıvı yağı bir tavada kızdırın. Hamuru tavaya sıkarak churro şekli verin ve her iki tarafını da altın sarısı olana kadar kızartın.
  6. Kızaran churroları kağıt havlu üzerine alarak yağını süzün.
  7. Üzerine pudra şekeri serpin ve yanında çikolata sosuyla servis yapın.

Churro, özellikle kış aylarında sıcak bir çikolata eşliğinde tüketilmekte olup, tatlı krizlerinizde imdadınıza yetişecek bir lezzet olacaktır. İspanyol mutfağının bu eşsiz tatlısını evde deneyerek, ailenize ve sevdiklerinize özel bir sürpriz yapabilirsiniz.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa