Yurt dışına kaçmaya çalışırken yakalandılar...

Çanakkale'deki operasyonlarda aralarında ihraç askerlerin de olduğu 10 FETÖ mensubu yakalandı.

HM
Haber Merkezi
YAYINLAMA
26 Ekim 2023 05:15
GÜNCELLEME
26 Ekim 2023 04:41
Yurt dışına kaçmaya çalışırken yakalandılar...
HM
Haber Merkezi

Çanakkale'nin Gökçeada ilçesinde gerçekleşen operasyonda, aralarında ihraç edilen askerlerin de bulunduğu FETÖ/PDY terör örgütü üyeleri olarak şüphelenilen 10 kişi gözaltına alındı. Ayrıca Keşan'da insan kaçakçılığı iddiasıyla gözaltına alınan bir şüpheli de tutuklandı.

İl Emniyet Müdürlüğüne bağlı İstihbarat ve Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri ile İl Jandarma ve Sahil Güvenlik Komutanlığı ekipleri, Gökçeada'dan yasa dışı yollarla yurt dışına kaçma hazırlığında olan FETÖ/PDY terör örgütü üyelerine yönelik operasyon düzenledi.

Operasyon sonucunda, emekli kıdemli albay E.B, Hava Kuvvetlerinden ihraç edilen kurmay albay E.E.E, üsteğmen H.İ.Y, astsubay üstçavuş N.Ö, astsubay üstçavuş Y.A, Kara Kuvvetlerinden ihraç edilen yüzbaşı S.A ve S.B, B.B, Y.K, K.Y. gözaltına alındı.

Operasyon sırasında yapılan aramalarda, 2 dizüstü bilgisayar, 9 cep telefonu, 3 adet USB flash bellek, yaklaşık 2 milyon 940 bin lira değerinde döviz ve Türk lirası ele geçirildi.

Çanakkale Emniyet Müdürlüğü ekipleri, operasyon çerçevesinde yaptıkları takip sonucu FETÖ/PDY terör örgütü mensuplarının yurt dışına kaçışlarını organize ettiği tespit edilen İ.A'yı Keşan ilçesinde insan kaçakçılığı iddiasıyla gözaltına aldı.

Şüpheli, Çanakkale Emniyet Müdürlüğündeki işlemlerin ardından adliyeye sevk edildi ve çıkarıldığı mahkemece tutuklandı. Diğer şüphelilerin ise emniyetteki işlemleri devam ediyor.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa