ABD'den Ukrayna'ya ilave askeri yardım!

ABD, Ukrayna'ya 150 milyon dolarlık ilave askeri yardım kararı aldı. Slovakya ise Ukrayna'ya yeni askeri yardım yapmayacaklarını duyurdu. Slovak Başbakan, Zelenskiy'nin planlarına katılmadığını söyledi.

MP
Mevlüt Peker Editör
YAYINLAMA
26 Ekim 2023 21:42
GÜNCELLEME
26 Ekim 2023 21:48
ABD'den Ukrayna'ya ilave askeri yardım!
MP
Mevlüt Peker Editör

ABD, Ukrayna'ya askeri destekte bulunma kararı aldı ve 150 milyon dolarlık ek yardım sağlayacağını duyurdu.

ABD Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan resmi açıklamada, Ukrayna'ya, Rusya ile olan çatışmalarında kullanılmak üzere silah ve teçhizat kapsamında 150 milyon dolarlık ek askeri yardımın gönderileceği belirtildi.

Bu yardım paketinin içerisinde, "Ukrayna'nın savunma yeteneklerini güçlendirecek" hava savunma sistemleri, ağır silahlar ve tanksavar gibi ekipmanlar yer alacak.

Açıklamada, ABD'nin liderliğindeki 50'den fazla ülkenin oluşturduğu koalisyonun, Ukrayna'nın yanında durmaya devam edeceği ve Ukrayna'nın geleceğini koruma amacıyla ABD Kongresi ile işbirliği yapılacağına dikkat çekildi.

Slovakya artık Ukrayna'ya askeri yardım sağlamayacak

Öte yandan, Slovakya'nın yeni hükümetinin Başbakanı Robert Fico, Ukrayna'ya sağlanan askeri yardımların sonlandırılacağını ifade etti.

Aktuality adlı Slovak haber portalında yer alan habere göre, Başbakan Fico, Kiev'e yapılan askeri desteklerin sona ereceğini belirtti ve "Avrupa Birliği'nin silah sağlama rolünden arabuluculuk rolüne geçmesi gerektiğini" dile getirdi.

Fico, Rusya'ya yönelik Batı yaptırımlarına karşı olduğunu belirterek, bu yaptırımların Slovakya'ya bir etkisi olmadığı sürece bu yaptırımlara destek vermeyeceğini ifade etti.

Rusya ve Ukrayna arasındaki savaş hakkında da görüşlerini paylaşan Fico, "10 yıl sürecek bir çatışma yerine 10 yıllık barış müzakerelerine katılmalarının daha faydalı olacağını" belirtti.

Slovakya'da 30 Eylül'de gerçekleşen seçimlerin ardından kurulan koalisyon hükümeti göreve başladı. Başbakanlık koltuğuna dördüncü kez oturan Robert Fico, yeni kabinesinin onaylanmasının ardından yapıcı bir yönetim sergileyeceklerini taahhüt etti.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa