Gazze’de ölenlerin kimlikleri açıklandı

Gazze'deki Filistin Sağlık Bakanlığı, İsrail'in saldırılarında hayatını kaybedenlerin kimliklerini açıkladı. Bakanlık 212 sayfalık rapor yayımladı.

MP
Mevlüt Peker Editör
YAYINLAMA
26 Ekim 2023 21:59
GÜNCELLEME
26 Ekim 2023 22:36
Gazze’de ölenlerin kimlikleri açıklandı
MP
Mevlüt Peker Editör

Gazze'de yaşanan trajik olaylarla ilgili Filistin Sağlık Bakanlığı, İsrail'in 7 Ekim'den itibaren gerçekleştirdiği saldırılarda yaşamını yitirenlerin detaylı bilgilerini kamuoyuyla paylaştı.

7-26 Ekim arasında yaşanan olaylarda hayatını kaybedenlerin detaylı bilgilerini içeren bir rapor yayınlayan Sağlık Bakanlığı, bu süre zarfında 7 bin 28 kişinin yaşamını yitirdiğini belirtti. Bu trajik kayıpların 2 bin 913'ü çocuktu.

Raporda, cinsiyet bazında ölenlerin dağılımı ise 3 bin 129 kadın ve 3 bin 899 erkek olarak belirtildi. Ancak 281 kişinin kimliği henüz belirlenemedi.

Raporda belirtilen bilgiler sadece tespit edilen kişilere ait. Enkaz altında kalanlar, doğrudan defnedilenler ya da hastanelerin kayıtlarına geçmeyenler bu raporda yer almadı.

Ölenlerin isimleri, yaşları, cinsiyetleri ve kimlik numaraları raporda detaylı bir şekilde sıralandı. Raporun istatistiklerine göre, 25 Ekim tarihi, 756 kişiyle en fazla can kaybının yaşandığı gün olarak kaydedildi. Bu tarihte yaşamını yitiren çocuk sayısı da 344 olarak belirtildi.

Raporun yayınlanmasından önce bir açıklama yapan Gazze Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Eşref el-Kudra, İsrail ve ABD'nin Gazze'deki ölüm sayıları konusundaki şüphelerine yanıt olarak bu bilgileri paylaşacaklarını ifade etti.

Biden kütükleri de mi inkar edecek?

ABD Başkanı Joe Biden, dün gazetecilerin işgalci İsrail'in Gazze Şeridi'ne yönelik saldırılarının sivil kayıplara yol açtığı hatırlatmasında bulunması üzerine, "Filistinlilerin kaç kişinin öldürüldüğü konusunda doğruyu söylediğine dair hiçbir fikrim yok. Masumların öldürüldüğüne eminim. Bu, savaş açmanın bedeli. Filistinlilerin kullandığı bu rakama güvenmiyorum" demişti.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa