Gazze’de 2000 insan enkaz altında

İsrail'in Gazze'ye saldırılarında 29.000 konut tamamen yıkıldı, 190.000 konut kısmi zarar gördü, en az 2000 insan enkaz altında kaldı. 79 hükümet binası, 38 cami, 3 kilise, 189 okul bombalandı. 1 milyon 500 bin kişi yerlerinden edildi.

MP
Mevlüt Peker Editör
YAYINLAMA
27 Ekim 2023 00:15
GÜNCELLEME
27 Ekim 2023 00:21
Gazze’de 2000 insan enkaz altında
MP
Mevlüt Peker Editör

Gazze Şeridi'nde İsrail'in 7 Ekim'den itibaren sürdürdüğü yoğun hava saldırıları sonucunda 29 bin evin tamamen yıkıldığı ve en az 2 bin kişinin enkaz altında kaldığına dair bilgiler alındı.

Gazze hükümetinin medya birimi, İsrail'in son saldırılarındaki zararların detaylarını açıkladı. Bu bilgilere göre, 190 bin ev hasar gördü, 29 bin ev ise tamamen yıkıldı. Enkaz altında kalanların sayısının en az 2 bin olduğu belirtildi.

İsrail'in süregelen saldırıları ve tehditleri nedeniyle yaklaşık 1.5 milyon insan, güvenli bölgelere, barınaklara ve kamu binalarına sığınmak zorunda kaldı.

Ayrıca, 79 devlet binası, 38 cami, 3 kilise ve 189 okulun hedef alındığı, bu okullardan 25'inin kullanılamaz hale geldiği belirtildi.

Uluslararası toplumun tepkisizliği eleştirildi

    Medya biriminin yaptığı açıklamada, Gazze'deki trajedinin, uluslararası toplumun tepkisizliği ve ABD'nin destekleyici tutumu nedeniyle devam ettiği ifade edildi. Açıklamada, kurtarma çalışmalarının ekipman arızaları ve yakıt eksikliği nedeniyle zorlaştığına dikkat çekildi.

    İsrail'in suçlarına dikkat çekildi

      Açıklamada, İsrail'in Al Jazeera muhabiri Vail ed-Dahduh'un ailesinin evini hedef almasının, uluslararası hukuka karşı duyarsızlığını gösterdiği belirtildi. İsrail'in sivillere yönelik saldırılarına ve Gazze'ye giriş çıkışları engellemesine dikkat çekilerek, İsrail'den iddia ettiği "askeri hedeflerin" detaylarını paylaşması talep edildi.

      Yorumlar (0 yorum)
      Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
      Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
      Sonraki Sayfa