Suriye’deki ABD üssüne 4 saldırı daha!

Suriye'nin Deyrizor kentindeki Amerikan üssüne 4 saldırı gerçekleştirildi. Pentagon, 7 Ekim’den bu tarafa 16 saldırı düzenlendiği bildirildi.

MP
Mevlüt Peker Editör
YAYINLAMA
27 Ekim 2023 00:26
GÜNCELLEME
27 Ekim 2023 00:30
Suriye’deki ABD üssüne 4 saldırı daha!
MP
Mevlüt Peker Editör

Deyrizor'da bulunan Koniko gaz sahası, ABD'nin kontrolündeki bir bölge olarak bilinmektedir. Ancak son zamanlarda bu bölge, karadan karaya yapılan saldırılarla hedef alındı.

Yerel kaynakların aktardığına göre, ABD'nin Deyrizor'daki Koniko gaz sahasındaki üssü, karadan karaya fırlatılan silahlarla dört kez saldırıya uğradı. Bu saldırılarda roketlerin üssün yakınlarına isabet ettiği, ancak gaz sahasında herhangi bir hasarın meydana gelmediği belirtildi.

Bu saldırıların ardından ABD, bölgede helikopter ve insansız hava araçlarıyla devriye faaliyetlerini artırdı ve gaz sahasının çevresindeki güvenlik önlemlerini yükseltti.

ABD üslerine artan saldırılar

    Suriye'de son günlerde, ABD'nin kontrolündeki üslere yönelik saldırılar artış gösterdi. Bu saldırıların çoğu, kimliği belirsiz silahlı insansız hava araçları (SİHA) ve karadan karaya atış yapılan silahlarla gerçekleştirildi. İran destekli grupların, bu saldırıları düzenlediği düşünülüyor.

    Pentagon'dan açıklama

      ABD Savunma Bakanlığı, son dönemde Orta Doğu'da ABD ve koalisyon güçlerine yönelik saldırıların arttığını doğruladı. Pentagon sözcüsü Tuğgeneral Patrick Ryder, bu saldırıların 17-26 Ekim tarihleri arasında gerçekleştiğini ve bu saldırıların 12'sinin Irak'ta, 4'ünün ise Suriye'de olduğunu belirtti.

      Ryder, bu saldırıları gerçekleştiren grupların İran ile bağlantılı olduğunu belirtirken, daha fazla detay vermekten kaçındı.

      Orta Doğu'da ABD'nin askeri varlığı artıyor

        Pentagon, Orta Doğu'da yaşanan gelişmeler ışığında bölgeye ek askeri güç gönderme kararı aldı. Bu kapsamda, yaklaşık 900 ABD askerinin bölgeye gönderilmesi planlanıyor. Ayrıca, bölgeye hava savunma sistemleri de konuşlandırılacak. Ryder, bu askeri güçlerin bölgedeki caydırıcılığı artırmak amacıyla gönderildiğini belirtti.

        Son olarak, Ryder, ABD'nin İsrail'e hava savunma kapasitesini artırmak amacıyla Demir Kubbe sistemini sağlamayı planladığını, ancak bu konuda daha fazla detay veremeyeceğini ifade etti.

        Yorumlar (0 yorum)
        Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
        Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
        Sonraki Sayfa