Filistin, İsrail’in savaş suçlarını delillendirdi

Filistin yönetiminden yapılan açıklamada, “İsrailli savaş suçlularının Gazze'deki saldırılardan yargılanması için UCM'ye deliller sunduk” denildi.

MP
Mevlüt Peker Editör
YAYINLAMA
27 Ekim 2023 00:38
GÜNCELLEME
27 Ekim 2023 00:45
Filistin, İsrail’in savaş suçlarını delillendirdi
MP
Mevlüt Peker Editör

Gazze Şeridi'nde yaşanan son olaylarla ilgili olarak Filistin yönetimi, İsrail'in gerçekleştirdiği saldırılardan sorumlu olanların yargılanması için gerekli belgeleri Uluslararası Ceza Mahkemesi'ne (UCM) teslim ettiğini duyurdu.

Filistin'in Dışişleri Bakanı Riyad el-Maliki, bir basın açıklamasıyla UCM Başsavcısı Kerim Han ile yaptığı toplantı hakkında bilgilendirme yaptı. Maliki, "İsrail'in Gazze'ye yönelik son saldırılarına dair kanıtlarımızı UCM'ye sunduk. Bu durum, mahkemenin yetkisi altında ve Filistin hakkında zaten bir inceleme süreci bulunmaktadır." şeklinde konuştu.

Maliki, İsrail'in Gazze'de masum sivilleri, özellikle kadın ve çocukları hedef aldığına dair detaylı bilgiler paylaştıklarını belirtti ve "İsrailli savaş suçlularının uluslararası hukuk çerçevesinde yargılanması gerektiğini" vurguladı. Ayrıca, bu kişilerin "sistematik ve geniş çaplı" savaş suçları işlediğini belirterek, bu soruşturmanın hızla sonuçlandırılması gerektiğini ifade etti.

Öte yandan, UCM Başsavcısı Kerim Han, Filistin'de yaşanan son gelişmelerin, Gazze olayları da dahil olmak üzere, UCM tarafından incelendiğini ve bu incelemenin "tarafsız ve şeffaf" bir şekilde gerçekleştirildiğini belirtti.

Etiketler Ucm
Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.