Ağız ve diş sağlığı bölümü nedir?

Ağız, diş ve çevresindeki dokuların anatomisi, fizyolojisi, patolojisi, tedavisi ve korunması konularında yetkili olan, ağız ve diş sağlığı bölümü nedir? İşte yanıtı...

HA
Hande Akyol Editör
YAYINLAMA
26 Ekim 2023 23:25
GÜNCELLEME
27 Ekim 2023 01:09
Ağız ve diş sağlığı bölümü nedir?
HA
Hande Akyol Editör

Ağız ve diş sağlığı bölümü, diş hekimliği fakültelerinin bir parçası olarak eğitim veren akademik bir bölümdür.

Bu bölüm, ağız, diş ve çevresindeki dokuların anatomisi, fizyolojisi, patolojisi, tedavisi ve korunması konularında eğitim sağlar. Ağız ve diş sağlığı bölümünde eğitim alan öğrenciler, ağız ve diş sağlığıyla ilgili bir dizi klinik beceri kazanır ve diş hekimliği uygulamalarını öğrenirler.

Uzmanlık alanına göre farklı eğitimleri içerir

Bu bölümde öğrencilere, diş hastalıklarının tanı ve tedavisi, diş protezleri, çocuk diş hekimliği, periodontoloji (diş eti hastalıkları), oral cerrahi gibi alanlarda eğitim verilir. 

Ayrıca ağız ve diş sağlığı bölümü, diş hekimleri için uzmanlık alanlarına yönelik temel eğitimi de içerebilir.

Bu uzmanlık alanları arasında ortodonti (diş teli tedavisi), endodonti (kanal tedavisi), periodontoloji, oral cerrahi, protetik diş hekimliği gibi seçenekler bulunabilir.

Ağız ve diş sağlığı bölümü, toplum sağlığı projeleri, ağız hijyeni eğitimi ve toplumda ağız sağlığını geliştirmeye yönelik çeşitli programlar da düzenleyebilir.

Ağız ve diş sağlığı, genel vücut sağlığıyla doğrudan ilişkilidir ve diş problemlerinin çözülmesi, genel sağlık için çok önemlidir. 

Bu nedenle, ağız ve diş sağlığı bölümü, sağlık hizmetlerinin ayrılmaz bir parçası olarak kabul edilmektedir.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa