İsrail, Gazze’de tüm iletişim ağlarını kesti

İsrail Gazze'de büyük katliama hazırlanıyor... Filistin Telekomünikasyon Şirketi, İsrail’in Gazze Şeridi'nde sabit hat, cep telefonu ve internet iletişim hizmetlerini tamamen kestiğini duyurdu.

MP
Mevlüt Peker Editör
YAYINLAMA
27 Ekim 2023 20:33
GÜNCELLEME
27 Ekim 2023 21:27
İsrail, Gazze’de tüm iletişim ağlarını kesti
MP
Mevlüt Peker Editör

Filistin telekomünikasyon şirketi "Jawwal", sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, İsrail’in saldırıları sebebiyle Gazze'deki tüm telefon ve internet hizmetlerinin sona erdiğini bildirdi.

Jawwar’ın açıklamasında, İsrail'in gerçekleştirdiği yoğun bombardıman sebebiyle bölgedeki altyapının büyük zarar gördüğü ve "Gazze'nin dünya ile bağlantısının tamamen kesildiğini" duyurdu.

Gazze'de iletişim hizmetleri tamamen kesildi

Gazze Şeridi'nde yaşanan yoğun saldırılar sonucunda bölgedeki tüm iletişim hizmetleri durma noktasına geldi. Filistin Telekomünikasyon Şirketi, bu durumu resmi bir açıklamayla duyurdu.

Şirketin verdiği bilgilere göre, "Gazze'deki son saldırılar, bölgeyi dış dünyaya bağlayan tüm iletişim kanallarını etkisiz hale getirdi."

İsrail'in saldırıları sırasında, Batı Şeria'daki iletişim hatları, kuleleri ve ağları da büyük zarar gördü. Bu nedenle sabit telefon, mobil ve internet hizmetleri tamamen kesildi.

Ooredoo gibi Gazze'de faaliyet gösteren diğer telekomünikasyon şirketleri de benzer açıklamalarla hizmetlerin durduğunu teyit etti.

Filistin İletişim ve Bilgi Teknolojileri Bakanlığı yetkilileri, Gazze'den gelen iletişim hizmetlerinde beklenmedik bir kesinti olduğunu belirtti.

Küresel izleme firması durumu doğruladı

    Netblocks gibi uluslararası internet izleme firmaları da bu durumu doğruladı. Firmanın sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, Gazze'de faaliyet gösteren en büyük telekomünikasyon şirketlerinden Paltel'de ciddi bir bağlantı kesintisi yaşandığı belirtildi.

    İsrail: Kara kuvvetlerimiz Gazze Şeridi'nde operasyonlarını genişletti

    İsrail Ordu Sözcüsü, kara kuvvetlerinin bu gece Gazze Şeridi'ndeki operasyonlarını genişlettiğini duyurdu.

    Gazze'ye yoğun hava saldırısı

    Gazze Şeridi, İsrail ordusunun 7 Ekim'den bu yana gerçekleştirdiği en ağır bombardımanıyla sarsılıyor.

    Yaklaşık 21 gün süren ve 2,3 milyon Filistinli'nin yaşamını olumsuz etkileyen saldırılar, gece gündüz demeden devam ediyor.

    Bu akşam, İsrail'in saldırıları Gazze'nin kuzey bölgelerine daha yoğun bir şekilde yönlendirildi. İlk olarak Beyt Hanun Mahallesi, obüslerle hedef alındı. Ardından, aynı bölgeye ve çevresine hava saldırıları başlatıldı.

    Elektrik ve yakıt sıkıntısı nedeniyle zifiri karanlıkta olan Gazze, atılan bombaların ışığıyla aydınlandı. İsrail savaş uçakları, bölgeye sürekli bomba yağdırdı.

    Bu yoğun bombardımanın sesleri, İsrail'in Sderot şehrine kadar duyuldu. Yerel halk, bu akşamki saldırıların, son birkaç hafta içinde yaşananların en şiddetlisi olduğunu belirtiyor.

    İsrail ordusu, hava saldırılarına ek olarak bölgeyi obüslerle de vurmayı sürdürüyor.

    Yorumlar (0 yorum)
    Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
    Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
    Sonraki Sayfa