BM, “ölü sayısı” tartışmasında Filistin’i destekledi

BM (Birleşmiş Milletler)’den yapılan açıklamada, “Hayatını kaybeden Filistinlilere ilişkin rakamların gerçek olmadığına dair gösterge yok” denilerek Gazze’deki Sağlık Bakanlığı desteklendi.

MP
Mevlüt Peker Editör
YAYINLAMA
27 Ekim 2023 21:27
GÜNCELLEME
27 Ekim 2023 21:45
BM, “ölü sayısı” tartışmasında Filistin’i destekledi
MP
Mevlüt Peker Editör

Birleşmiş Milletler (BM), İsrail ve Filistin arasındaki son çatışmalara dair bilgilerin doğruluğunu Gazze Sağlık Bakanlığı'ndan aldığını ifade ederek, "Filistin'de yaşamını yitirenlerle ilgili verilen sayıların yanıltıcı olduğuna dair bir belirti bulunmamaktadır." şeklinde bir açıklama yaptı.

BM'nin Basın Sözcüsü Stephane Dujarric, medya temsilcilerine yaptığı açıklamada, konuyla ilgili soruları yanıtladı.

Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Joe Biden'ın, İsrail'in Gazze'ye gerçekleştirdiği saldırılarda masum sivillerin yaşamını yitirdiğine inandığını, fakat Filistin tarafından verilen ölü sayısına şüpheyle yaklaştığı yorumlarına cevap veren Dujarric, BM'nin bilgi kaynağının Gazze Sağlık Bakanlığı olduğunu ve bölgede 13 bin BM çalışanının görev yaptığını vurguladı.

"Sahadaki gerçekleri yakından takip ediyoruz ve durumu doğru bir şekilde değerlendirdiğimize inanıyoruz." ifadesini kullanan Dujarric, "Filistin'de yaşamını yitirenlerin sayısının doğru olmadığına dair herhangi bir belirti görmüyoruz." dedi ve BM'nin bu rakamları doğrulama kapasitesinin olmadığını, ancak BM'ye ait sağlık merkezleri ve sığınma evlerini göz önünde bulundurarak, durumun ciddiyetini gözlemleyebildiklerini belirtti.

ABD Başkanı Biden daha önce, "Filistinlilerin ne kadar kişinin hayatını kaybettiği hakkında kesin bir bilgim yok. Ancak masum insanların hayatını kaybettiğini biliyorum." şeklinde bir açıklama yapmıştı.

Gazze Sağlık Bakanlığı ise, 7 Ekim tarihinden itibaren İsrail'in Gazze'ye gerçekleştirdiği saldırılarda hayatını kaybedenlerin isim ve kimlik detaylarını kamuoyuyla paylaşmıştı.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa