İskoçya Başbakanı: Daha kaç çocuğun ölmesi gerekiyor?

İskoçya Başbakanı Hamza Yusuf, "Gazze yoğun bombardıman altında. Telekomünikasyon kesildi. Ailemize ulaşamıyoruz. Dünyanın yeter demesi için Gazze’de daha kaç çocuğun ölmesi gerekiyor?" diye sordu.

MP
Mevlüt Peker Editör
YAYINLAMA
27 Ekim 2023 21:49
GÜNCELLEME
27 Ekim 2023 21:55
İskoçya Başbakanı: Daha kaç çocuğun ölmesi gerekiyor?
MP
Mevlüt Peker Editör

İskoçya'nın Bölgesel Başkanı Hamza Yusuf, Gazze'nin şiddetli saldırılarla karşı karşıya olduğunu ve iletişim ağlarının tamamen durduğunu vurgulayarak, "Dünya ne zaman 'bu kadar yeter' diyecek? Gazze'de daha kaç masum çocuğun hayatını kaybetmesi gerekiyor?" diye sordu.

Yusuf, popüler sosyal medya platformu X üzerinden yaptığı açıklamada, Gazze'nin sürekli bombardıman altında olduğunu, iletişimin tamamen kesildiğini ve yaklaşık üç haftadır bölgede sıkışıp kalan ailesiyle iletişim kuramadıklarını dile getirdi.

İskoçya'nın lideri, "Her gece onların güvende olmaları için dua ediyoruz. Dünya ne zaman bu vahşete 'dur' diyecek?" sözlerini paylaştı.

Hamza Yusuf'un ailesi Gazze'de sıkışıp kaldı

Yusuf, 9 Ekim tarihinde yaptığı bir başka açıklamada, Filistin kökenli eşinin anne ve babasının Gazze'de sıkışıp kaldığını duyurmuştu.

Hamza Yusuf, eşinin İskoçya'da ikamet eden anne ve babasının, İsrail ve Gazze arasındaki tansiyonun yükseldiği bir dönemde, kayınpederinin 92 yaşındaki hastalıklı annesini ziyaret amacıyla Gazze'ye gittiklerini ve orada sıkışıp kaldıklarını ifade etti.

İsraillilerin, ailesine bölgeyi terk etmeleri gerektiğini söylediğini belirten Yusuf, ancak ailesinin bölgeden ayrılmasının mümkün olmadığını, İngiltere Dışişleri Bakanlığı'nın da güvenli bir geçiş için garanti veremediğini aktardı.

Gazze'de sıkışıp kalan Yusuf'un kayınvalidesi Elizabeth El-Nakla, 13 Ekim'de bir video paylaşarak, gözyaşları içinde, "İnsanlık nerede? Hangi medeni toplum, bu zulme göz yumabilir?" şeklinde duygusal bir çağrıda bulunmuştu.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa