İsrail: Kara kuvvetleri bu gece operasyonlarını genişletti

İsrail Ordu Sözcüsü Daniel Hagari, İsrail kara kuvvetlerinin bu gece Gazze Şeridi'ndeki operasyonlarını genişleteceğini duyurdu.

MP
Mevlüt Peker Editör
YAYINLAMA
27 Ekim 2023 22:23
GÜNCELLEME
27 Ekim 2023 22:27
İsrail: Kara kuvvetleri bu gece operasyonlarını genişletti
MP
Mevlüt Peker Editör

İsrail ordusu, Gazze Şeridi'ne yönelik hava saldırılarını yoğunlaştırdığını ve bu gece kara harekâtını daha da genişleteceğini belirtti.

İsrail Ordu Sözcüsü Daniel Hagari, medya mensuplarına yaptığı açıklamada, Gazze'ye yönelik hava harekâtının şiddetlendiğini ve İsrail Hava Kuvvetleri'nin "Gazze'de bulunan yer altı hedeflere geniş kapsamlı saldırılar gerçekleştirdiğini" dile getirdi.

Hagari, son günlerde devam eden kara harekâtının bu gece daha da genişleyeceğini vurgulayarak, "Kara birliklerimiz operasyonlarını bu gece daha da derinleştirecek." şeklinde konuştu.

Ayrıca, kuzey sınırında konuşlandırılan İsrail ordusunun yüksek teyakkuzda olduğunu belirten Hagari'nin bu açıklamaları, Gazze'ye yönelik son dönemdeki yoğun hava saldırılarına paralel olarak geldi.

İsrail kuvvetleri, 7 Ekim tarihinden bu yana Gazze Şeridi'ne gerçekleştirdiği en şiddetli hava saldırılarına devam ediyor. Bölgeden yükselen patlama sesleri, İsrail'in Sderot şehrine kadar duyulurken, yerel halk, bu akşamki saldırıların son dönemin en şiddetli bombardımanı olduğunu belirtiyor.

İsrail ordusunun, hava saldırılarına ek olarak bölgeye obüs atışlarıyla da müdahale ettiği bilgisi paylaşıldı.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa