İsrail, Kudüs Hastanesi çevresini yine vurdu

Terör örgütü gibi davranmaya devam eden ve savaş suçu işlemeyi sürdüren İsrail, tehdit ettiği Gazze'de bulunan Kudüs Hastanesi'nin çevresini yine vurdu.

MP
Mevlüt Peker Editör
YAYINLAMA
29 Ekim 2023 21:24
GÜNCELLEME
29 Ekim 2023 21:30
İsrail, Kudüs Hastanesi çevresini yine vurdu
MP
Mevlüt Peker Editör

İsrail güçlerinin, Gazze'de bulunan Kudüs Hastanesi'ne yönelik bombardıman tehdidini hayata geçirmek üzere.

Gazze'deki Kudüs Hastanesi'nin çevresi, İsrail güçleri tarafından yoğun bombardımana maruz kaldı. Filistin Kızılayı tarafından yapılan açıklamada, İsrail'in, hastanede bulunan sağlık çalışanları, yaralılar ve sığınan sivilleri binadan çıkmaya zorlamak amacıyla bu saldırıyı gerçekleştirdiği ifade edildi.

Saldırının, hastanenin bazı alanlarında büyük hasara sebep olduğu ve oluşan dumanın hastalar için nefes almayı güçleştirdiği belirtildi. İsrail ordusunun, hastane yönetimine ve sığınan sivillere binayı boşaltmaları yönünde uyarıda bulunduğu da aktarıldı.

Açıklamada, hastanenin kuzeyinde yer alan üç elektrik jeneratörü ve oksijen üretim istasyonlarının, olası bir bombardımanda büyük bir yangına sebep olabileceği vurgulandı.

Filistin Kızılayı, hastanenin mevcut durumunu gösteren görüntüleri de paylaştı. Bu görüntülerde, hastanenin bazı kısımlarında camların kırıldığı, içerisinin duman ve tozla dolduğu ve panik havasının hakim olduğu gözlendi.

Daha önce, İsrail güçlerinin, Kudüs Hastanesi'ni bombalama tehdidinde bulunduğu ve hastanenin çevresine saldırı düzenlediği bilgisi paylaşılmıştı. Ancak Filistin Kızılayı, bu tehdide rağmen hastaneyi boşaltmayacaklarını ve faaliyetlerine devam edeceklerini duyurmuştu.

Etiketler Kudüs Hastanesi
Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa