Save The Children: Gazze’de 3195 çocuk öldürüldü

İngiliz STK’sı Save The Children, 3 haftada Gazze’de 3195 bebek ve çocuğun öldürüldüğünü duyurdu.

MP
Mevlüt Peker Editör
YAYINLAMA
29 Ekim 2023 22:27
GÜNCELLEME
29 Ekim 2023 22:40
Save The Children: Gazze’de 3195 çocuk öldürüldü
MP
Mevlüt Peker Editör

İngiltere kökenli sivil toplum kuruluşu Save The Children, Gazze'de son 3 haftada yaşamını yitiren çocuk sayısının, 2019'dan bu yana farklı çatışma bölgelerinde kaybedilen çocuk sayısını geride bıraktığını duyurdu.

Kuruluşun verdiği bilgilere göre, 7 Ekim'den itibaren İsrail ve Filistin arasındaki çatışmalarda 3 bin 257 çocuk hayatını kaybetti. İsrail'de 29, Batı Şeria'da 33 çocuğun yaşamını yitirdiği belirtilirken, Gazze'de bu sayının 3 bin 195'e ulaştığına dikkat çekildi.

Bu rakamın, son yıllarda dünya genelindeki çatışmalarda ölen çocuk sayısından daha fazla olduğu vurgulandı. Gazze'de yaşamını yitirenlerin neredeyse yarısının çocuk olduğu, İsrail-Filistin çatışmalarında ise her üç kişiden birinin çocuk olduğu belirtildi.

Açıklamada, Gazze'de kaybolan 1000 çocuğun enkaz altında olabileceği ve bu sayının kesinleşmesi durumunda ölü sayısının artabileceği uyarısı yapıldı.

İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarını artırma kararının, daha fazla can kaybına yol açacağı belirtilirken, Gazze'de 6 bin 363 çocuğun yaralandığı, Batı Şeria'da 180, İsrail'de ise 74 çocuğun yaralandığı bilgisi paylaşıldı. Gazze'de 200 çocuğun esir alındığı da belirtildi.

Gazze'deki hastanelerin durumu da endişe verici. Hastanelerin üçte biri hizmet veremez durumda ve yaralanmaların ölüme dönüşme riski yüksek. İlaç ve tıbbi malzeme eksikliği nedeniyle bazı çocukların anestezisiz ameliyat edildiği belirtildi.

Kuruluş, İsrail'in Gazze'ye yönelik operasyonlarını genişletmesi durumunda, çocuk ölümlerinin artacağına dikkat çekerek acil bir ateşkes çağrısında bulundu.

Save The Children Filistin Direktörü Jason Lee, son 3 haftada yaşanan çatışmaların çocukları derinden etkilediğini belirtti. Lee, "Uluslararası toplumun, çocukların hayatını korumak için siyasi meseleleri bir kenara bırakması gerekiyor. Her geçen gün, daha fazla çocuğun hayatını kaybetmesine neden oluyor." şeklinde konuştu.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa