Fransa: Yerleşimcilerin Filistinlilere şiddeti artıyor

Fransa Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamada, “(Yahudi) Yerleşimcilerin, Filistinlilere yönelik şiddeti artıyor. Bu kabul edilemez ve derhal sona ermeli." denildi.

MP
Mevlüt Peker Editör
YAYINLAMA
29 Ekim 2023 22:48
GÜNCELLEME
29 Ekim 2023 22:57
Fransa: Yerleşimcilerin Filistinlilere şiddeti artıyor
MP
Mevlüt Peker Editör

Fransız Dışişleri Bakanlığı, Batı Şeria'da Filistinlilere karşı gösterilen artan yerleşimci şiddetini sert bir dille kınayarak, bu tür eylemlerin kabul edilemez olduğunu belirtti.

Resmi bir açıklama yapan Fransız Dışişleri Bakanlığı, "Filistinlilere karşı yerleşimci şiddetinin yükselmesi endişe verici bir durum. Bu, kabul görmemeli ve hemen durdurulmalıdır." şeklinde konuştu.

Bakanlık, özellikle Batı Şeria'nın Nablus bölgesinde yer alan Es-Saviye ve Kusra bölgelerinde yaşanan son olaylarda Filistinli sivillerin hayatını kaybetmesi nedeniyle yerleşimcilerin gerçekleştirdiği saldırıları kınadığını vurguladı.

Açıklamada ayrıca, bu tür saldırıların Batı Şeria'nın "C bölgesi"nde birçok insanın evsiz kalmasına yol açtığına dikkat çekilerek, Fransa'nın bu durumu da şiddetle kınadığı belirtildi. Paris hükümeti, İsrail yönetimini, özellikle Susiya köyündeki Filistinlilere yönelik tehditlere karşı koruyucu önlemler alması için acilen harekete geçmeye çağırdı.

Macron da çağrı yapmıştı

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron da, Gazze'deki duruma dikkat çekerek insani ateşkes talebini tekrarlamıştı.

Emmanuel Macron, X sosyal medya platformu üzerinden yaptığı paylaşımda, Gazze'deki sivil halkın korunması adına insani bir ateşkesin şart olduğunu belirtmişti.

Fransa tarafından gönderilen 17 tonluk yardımın Mısır'a ulaştığını duyuran Cumhurbaşkanı, hem hava hem de deniz yoluyla yardım çalışmalarının devam ettiğini ifade etmişti.

Ayrıca Macron, Fransa'nın Mısır ve Kızılay ile birlikte hareket ettiğini ve bu dayanışmanın önemine vurgu yapmıştı.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa