İsrail saldırılarında 32.000 konut enkaz oldu

Fiilen terör örgütü görüntüsü veren ve savaş suçu işlemeye devam eden işgalci İsrail'in tam abluka altında tuttuğu Gazze'ye yönelik saldırılarında tamamen yıkılan konut sayısı 32.000 oldu. 80 hükümet binası, 47 cami, 3 kilise, 203 okul bombalandı. 116 sağlık personeli, 18 kurtarma personeli öldürüldü. 12 hastane, 32 sağlık merkezi hizmet dışı kaldı.

MP
Mevlüt Peker Editör
YAYINLAMA
29 Ekim 2023 23:10
GÜNCELLEME
29 Ekim 2023 23:19
İsrail saldırılarında 32.000 konut enkaz oldu
MP
Mevlüt Peker Editör

Gazze Şeridi'nde İsrail'in 23 gündür sürdürdüğü saldırılar sonucunda 200 binden fazla ev hasar aldı ve bu evlerden 32 bini tamamen kullanılamaz hale geldi.

Gazze hükümetinin Medya Ofisi Başkanı Selame Maruf, gerçekleştirdiği basın açıklamasında, 7 Ekim'den itibaren devam eden İsrail bombardımanlarının Gazze'de yarattığı tahribata dair detayları paylaştı.

Maruf, saldırılar sonucunda 200 binden fazla evin hasar gördüğünü, 32 bininin ise tamamen yıkıldığını ya da yaşanamaz duruma geldiğini ifade etti.

Açıklamasında, 80 devlet binası, 47 cami, 3 kilise ve 203 okulun da saldırılarda hedef alındığını belirten Maruf, bu yapıların 37'sinin tamamen kullanılamaz hale geldiğini dile getirdi.

Maruf, saldırılar neticesinde 116 sağlık çalışanının ve 18 kurtarma görevlisinin yaşamını yitirdiğini, 12 hastane ve 32 sağlık merkezinin de faaliyetlerine son vermek zorunda kaldığını aktardı.

"Gazze bir felaket alanı haline geldi"

İsrail'in iki gün süresince internet ve iletişimin kesik olduğu dönemde 60'dan fazla katliam gerçekleştirdiğini vurgulayan Maruf, bu saldırılarda yüzlerce insanın hayatını kaybettiğini ve yaralandığını belirtti.

Maruf, "Gazze şu an bir felaket bölgesi." diyerek uluslararası topluluğa ve organizasyonlara sorumluluklarını yerine getirme çağrısında bulundu.

Bu yüzyılda yaşanan bu büyük felakete karşı uluslararası toplumun sergilediği tepkisizliğin tarihe kara bir leke olarak geçeceğini belirten Maruf, saldırıların son bulması ve Gazze'ye insani yardımların düzenli ve engelsiz bir şekilde ulaştırılması için uluslararası topluluğun harekete geçmesini talep etti.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa