Rus kozmonot, uzayda Türk bayrağı açtı

Türkiye’ye büyük bir jest yapan Rus kozmonot Oleg Artemyev, yanında götürdüğü Türk bayrağını Uluslararası Uzay İstasyonu’nda açarak Türkiye Cumhuriyeti’nin 100. yılını kutladı.

MP
Mevlüt Peker Editör
YAYINLAMA
30 Ekim 2023 01:03
GÜNCELLEME
30 Ekim 2023 01:05
Rus kozmonot, uzayda Türk bayrağı açtı
MP
Mevlüt Peker Editör

Rus kozmonot Oleg Artemyev, Türkiye'nin 100. yıl dönümüne özel olarak Uluslararası Uzay İstasyonu'ndan Türk bayrağı fotoğrafını sosyal medyada paylaştı.

Uluslararası Uzay İstasyonu'nda görev yapan Rus kozmonot Oleg Artemyev, Expedition 66/67 görevi sırasında yanında taşıdığı Türk bayrağının fotoğrafını sosyal medya üzerinden paylaşarak, Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşunun 100. yılını kutladı.

Artemyev'in bu özel paylaşımında, "29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nızı kutluyorum" mesajını Rusça ve İngilizce olarak iletti.

Gökmen Uzay Havacılık Eğitim Merkezi (GUHEM) Genel Müdürü Halit Mirahmetoğlu, farklı bir sosyal medya platformu üzerinden Artemyev'e teşekkür ederek, "Bu, Cumhuriyetimizin 100. yılı için aldığımız en anlamlı hediye. Sergimizde bu bayrağa yer vermekten onur duyuyoruz." dedi.

Artemyev'den GUHEM'e özel hediye: Türk bayrağı

    Daha önce Artemyev, Uluslararası Uzay İstasyonu'na taşıdığı Türk bayrağını, Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşunun 100. yılı anısına GUHEM'e armağan etmişti.

    Uzayda 537'nci olarak görev alan ve Rusya'nın 118'inci kozmonotu olan Artemyev, Türkiye'ye özel olarak "Cumhuriyet Bayramı" için bu anlamlı hediyeyle hatırlanacak.


    Yorumlar (0 yorum)
    Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
    Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
    Sonraki Sayfa