AFC Bournemouth nerenin takımı?

Kırmızı-Siyah renkleri ile Premier League'de performans sergileyen AFC Bournemouth nerenin takımı? Oyuncuları ve teknik direktörü kimdir?

SM
Suat Mutlu Editör
YAYINLAMA
30 Ekim 2023 15:55
GÜNCELLEME
30 Ekim 2023 16:05
AFC Bournemouth nerenin takımı?
SM
Suat Mutlu Editör

AFC Bournemouth, İngiltere'nin güney sahilinde, İngiltere'nin futbolunun bir parçası olarak faaliyet gösteren profesyonel bir futbol kulübüdür. Kulüp, Bournemouth şehrinde, Dorset bölgesinde yer almaktadır. Takım, şu anda İngiltere'nin futbol lig sisteminde bulunan EFL Championship'te mücadele etmektedir, ancak geçmişte Premier League'de oynamıştır.

AFC Bournemouth, 1899 yılında kuruldu. Kulüp, renkleri kırmızı ve siyah olan kıyafetler giyer ve Dean Court stadyumu, maçlarını oynadığı yerdir. Stadyum aynı zamanda Vitality Stadyumu olarak da bilinir.

Kulüp, 2009-2010 sezonunda Football League Two'dan (İngiltere'nin dördüncü seviyesi) Football League One'a (Üçüncü seviye) yükselmiştir. Ardından, birkaç sezonda üst lige yükselerek 2015-2016 sezonunda Premier League'e yükselme başarısı göstermiştir. Premier League'de birkaç sezon boyunca mücadele ettikten sonra, 2020-2021 sezonunda Championship'e düştüler.

AFC Bournemouth, "The Cherries" lakabıyla da bilinir ve taraftar grubu büyük bir tutkusuyla tanınır. Kulüp, İngiltere'nin alt liglerindeki çoğu takımdan farklı olarak, Premier League deneyimi yaşamış ve büyük kulüplerle mücadele etmiş bir kulüptür.

Oyuncuları ve teknik direktörü

Oyuncuları 

  1. Mark Travers
  2. Ryan Fredericks
  3. Lewis Cook
  4. Lloyd Kelly 
  5. Chris Mepham
  6. David Brooks
  7. Jefferson Lerma
  8. Dominic Solanke
  9. Ryan Christie
  10. Emiliano Marcondes
  11. Neto

Teknik direktör

  • Andoni Iraola
Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa