TED koleji öğretmeni hakkında adli işlem

Antalya’da 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamalarında kürsüde yaptığı provokatif konuşması büyük tepki toplayan edebiyat öğretmeni hakkında adli işlem başlatıldı.
Mevlüt Peker
|
31 Ekim 2023, Salı - 00:35
TED koleji öğretmeni hakkında adli işlem

Antalya'da bir özel okulda görev yapan edebiyat öğretmeni E.K., Cumhuriyetin 100. yılı etkinliklerinde yaptığı konuşma sebebiyle 'halkı kin ve düşmanlığa tahrik ve aşağılama' suçlamasıyla karşı karşıya kaldı.

Antalya'da bulunan TED Koleji'nde gerçekleşen Cumhuriyetin 100. yılı kutlamalarında edebiyat öğretmeni E.K.'nın yaptığı konuşma, sosyal medya ve bazı medya kuruluşlarında yer buldu. Bu konuşma sonrasında Antalya Cumhuriyet Başsavcılığı harekete geçerek soruşturma başlattı.

E.K. hakkında 'halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama' suçlamasıyla adli süreç başlatıldığı öğrenildi.

Antalya İl Emniyet Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, "TED Antalya Koleji'nde görevli kadın edebiyat öğretmeni E.K.'nın Cumhuriyet kutlamalarındaki konuşmasının sosyal medyada paylaşılmasının ardından, konuşmanın Türkiye'nin 100. yılını hedef aldığı, eğitim kurumunda siyasi bir tutum sergilendiği ve toplumsal birlik ve bütünlüğü bozduğu iddiaları üzerine, Antalya Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatı doğrultusunda E.K. gözaltına alındı. Şüpheli hakkında adli süreç başlatıldı." ifadelerine yer verildi.

http://ankaramasasi.com/haber/2107647/ted-koleji-ogretmeni-hakkinda-adli-islem
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.