El-Mucib esmasının anlamı, fazileti, sırları ve zikir sayısı

Allah’ın en güzel isimleri olan Esmaül Hüsna'nın bir parçası olan El-Mucib esmasının anlamı, önemi ve faziletleri üzerine yaptığımız detaylı incelemeyle karşınızdayız. El-Mucib esması ne anlama gelir? Bu özel esmanın olumlu etkileri nelerdir El-Mucib esması hakkında merak edilenleri ele aldık. İşte konuyla ilgili tüm derinlikler...

HM
Haber Merkezi
YAYINLAMA
01 Kasım 2023 20:34
GÜNCELLEME
01 Kasım 2023 20:40
El-Mucib esmasının anlamı, fazileti, sırları ve zikir sayısı
HM
Haber Merkezi

"El-Mucib", "yanıtlayan, isteklere cevap veren" anlamlarına gelir. Bu esma, Allah'ın dua eden kullarının yakarışlarına karşılık verdiğini, onların isteklerini ve ihtiyaçlarını gördüğünü ve cevapladığını ifade eder. El-Mucib ismiyle Allah, kullarının çağrılarına karşılık veren ve onların yardım taleplerini geri çevirmeyen bir niteliğe işaret edilir.

İşte El-Mucib zikrinin faziletleri

Zikir adedi: 55

Zikir saati: Müşteri

Günü: Perşembe

  1. Bu ismi saatinde gerektiği şekilde zikreden kişi, Yüce Allah'tan ne dilerse dileği kabul görür. Eğer isteği haram veya günah içermezse, arzusuna ulaşır.
  2. Her gün bu ismi 60 kere zikreden kişi, dualarında karşılık bulur ve Allah'ın koruması altında olur.
  3. Aralarında dargınlık bulunan eşler, arası bozulmuş kişiler ya da yeni bir arkadaş, dost edinmek isteyenler; tenha bir yerde oturarak, arzuladığı kişiyi hayal eder ya da onun resmine bakarak "Ya Mucib" ismini 3025 defa zikrederler. Ardından o kişinin annesinin adını da zikrederek, "Allah'ım bu kişinin sevgisini bana nasip et, kalbini bana bağla" diye dua ederler. Eğer bu istekleri helal ve meşru sınırlar içerisindeyse, duaları kabul görür. (Bu zikir esnasında vekf de yapılırsa, istenilen amaca daha hızla ulaşılabilir.)


Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa