El-Vasi esmasının anlamı, fazileti, sırları ve zikir sayısı

Allah’ın en güzel isimleri olan Esmaül Hüsna'nın bir parçası olan El-Vasi esmasının anlamı, önemi ve faziletleri üzerine yaptığımız detaylı incelemeyle karşınızdayız. El-Vasi esması ne anlama gelir? Bu özel esmanın olumlu etkileri nelerdir El-Vasi esması hakkında merak edilenleri ele aldık. İşte konuyla ilgili tüm derinlikler...

HM
Haber Merkezi
YAYINLAMA
01 Kasım 2023 20:42
GÜNCELLEME
01 Kasım 2023 20:53
El-Vasi esmasının anlamı, fazileti, sırları ve zikir sayısı
HM
Haber Merkezi

El-Vasi, İslam inancına göre Allah'ın 99 güzel isminden biri olup "geniş, sınırsız, kapsayıcı" anlamlarına gelir. Bu esma, Allah'ın rahmeti, bilgisi, kudreti ve mülkü gibi sıfatlarının sınırsız ve sonsuz olduğunu ifade eder. Yani, O'nun rahmeti tüm varlıkları kuşatarak genişler, bilgisi her şeyi kapsar, kudreti her şeye yetişir ve mülkü sonsuzdur. El-Vasi ismiyle Allah, sınırsızlık ve enginlik niteliklerini yansıtarak, kullarına kudretinin ve rahmetinin ne kadar büyük olduğunu hatırlatır.

İşte El-Vasi zikrinin faziletleri

Zikir adedi: 137

Zikir saati: Ay

Günü: Pazartesi 

  1. EL-VASİ ismini saatinde ve şartlarına uygun bir şekilde zikreden kişi, ne arzu ederse o arzusuna ulaşır. Üzerindeki gam, kasavet ve keder hissi ortadan kalkar. Bu kişi rahatlar, huzuru ve mutluluğu yaşar.
  2. Her gün 137 kere bu ismi zikreden kişi, haset, fesat ve huzursuzluk gibi olumsuz duygulardan uzaklaşır. Huzur ve rahatlık hisseder, ayrıca geniş bir rızıkla karşılaşır.
  3. Vâsi Zikrinin ebced değerinin kendiyle çarpıldığı sonuç olan 18769 defa "Ya Vasi" ismini okuyan ve bu zikre devam eden kişi, beklemediği nimetlere nail olur. Her gün "Ya Vasi" ismini zikretmek, duaların kabul görmesine ve her alanda bolluğa sahip olmaya yardımcı olur.
  4. Bu zikre sürekli devam eden kişinin maddi durumu sürekli olarak artar; servet ve nimet bol bir şekilde kendisine gelir.
  5. Cüzdanında veya kasasında hiçbir zaman parası bitmez.
  6. Sahip olduğu her şeyde sürekli bir bolluk ve bereket hakim olur.


Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa