El-Hakim esmasının anlamı, fazileti, sırları ve zikir sayısı

Allah’ın en güzel isimleri olan Esmaül Hüsna'nın bir parçası olan El-Hakim esmasının anlamı, önemi ve faziletleri üzerine yaptığımız detaylı incelemeyle karşınızdayız. El-Hakim esması ne anlama gelir? Bu özel esmanın olumlu etkileri nelerdir El-Hakim esması hakkında merak edilenleri ele aldık. İşte konuyla ilgili tüm derinlikler...

HM
Haber Merkezi
YAYINLAMA
01 Kasım 2023 21:02
GÜNCELLEME
01 Kasım 2023 21:06
El-Hakim esmasının anlamı, fazileti, sırları ve zikir sayısı
HM
Haber Merkezi

"El-Hakim", "en bilgili, hüküm ve hikmet sahibi" anlamlarına gelir. Bu esma, Allah'ın her şeyi en iyi şekilde bilen, her şey üzerinde mutlak bir hüküm ve hikmet sahibi olduğunu ifade eder.

El-Hakim ismiyle Allah, kudretinin, bilgisinin ve hikmetinin sınırsız olduğunu belirtir. O'nun her işinde, her yarattığı şeyde ve her takdir ettiği olayda bir hikmet, bir amaç ve mükemmel bir plan vardır. İnsanlar bu hikmeti her zaman anlamayabilirler, ancak Allah'ın hükümleri ve kararları mutlak bir bilgi ve hikmetle gerçekleşir. Bu esma, Müslümanların yaşamın iniş çıkışları karşısında sabırlı olmaları ve Allah'ın hikmetine güvenmeleri için bir hatırlatma olarak kabul edilir.

İşte El-Hakim zikrinin faziletleri

Zikir adedi: 78

Zikir saati: Zühre

Günü: Cuma

  1. EL-HAKİM ismini belirli bir gün, saat ve miktarda zikreden kişi, özellikle kadınlar üzerinde oldukça etkileyici olur. Erkekler üzerinde aynı etkiyi göstermek için bu zikrin Güneş saatinde ve Cuma günü gerçekleştirilmesi gerekmektedir. Müşteri saati de erkekler için tercih edilebilir bir zamandır.
  2. Hasta birine bu isimle dua edildiğinde, hasta hızla şifa bulur. Bir kişi sevdiği bir insan için bu ismi zikrederse, sevdiği kişi kısa süre içerisinde onun yanına gelir.
  3. Bir devlet yetkilisinden ya da önemli birinden kabul görmek amacıyla bu isimle dua edildiğinde, kişi hemen davet edilir. Ve ne talep ederse o talebi yerine getirilir.
  4. Bu ismi belirli bir tertiple zikreden kişi, üzerindeki üzüntü, sıkıntı, darlık ve ağırlık hissinden kurtulur.


Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa