El-Vedud esmasının anlamı, fazileti, sırları ve zikir sayısı

Allah’ın en güzel isimleri olan Esmaül Hüsna'nın bir parçası olan El-Vedud esmasının anlamı, önemi ve faziletleri üzerine yaptığımız detaylı incelemeyle karşınızdayız. El-Vedud esması ne anlama gelir? Bu özel esmanın olumlu etkileri nelerdir El-Vedud esması hakkında merak edilenleri ele aldık. İşte konuyla ilgili tüm derinlikler...

HM
Haber Merkezi
YAYINLAMA
01 Kasım 2023 22:15
GÜNCELLEME
01 Kasım 2023 22:19
El-Vedud esmasının anlamı, fazileti, sırları ve zikir sayısı
HM
Haber Merkezi

"El-Vedud" Arapça kökenli bir isim olup "en çok seven, sevgisiyle kuşatan, sevgiyi veren ve sevgiyi kabul eden" anlamlarına gelir. Bu esma, Allah'ın sonsuz sevgi ve şefkatini, O'nun kullarına olan yakınlığını ve kullarından gelen sevgiyi nasıl kabul ettiğini ifade eder.

El-Vedud ismiyle Allah, sınırsız sevgi ve şefkatinin varlığını belirtir. Bu isim, Allah'ın kullarını sevdiğini, onlara olan sevgisinde eşsiz ve benzersiz olduğunu, kullarının da O'na olan sevgilerini kabul ettiğini ve onlara karşılık verdiğini gösterir. Müslümanlar için El-Vedud, Allah'a olan sevgiyi ve bağlılığı artırmak, O'na daha yakın olmak ve O'nun sevgisini daha derinden hissetmek için bir hatırlatıcıdır. Bu esma, Allah'ın sevgisinin tüm varlıkları kuşattığına inanılan bir öğretidir.


İşte El-Vedud zikrinin faziletleri

Zikir adedi: 20

Zikir saati: Ay

Günü: Pazartesi

  1. EL-VEDUD isminin etkisi büyüktür. Bu ismi doğru yöntemle zikreden kişinin kalbi ışıkla dolar, ruhu genişler ve huzur bulur.
  2. Bir yiyeceğin üzerine (1000) defa bu ismi okuyup eşiyle paylaşarak yiyen kişiler, eşlerine olan sevgi bağlarını güçlendirirler.
  3. Günde (20) kez bu ismi zikredenler, toplum içinde büyük bir sevgi ve ilgiyle karşılanır. Onlar saygı görürler ve söyledikleri değerlidir.
  4. Bu ism-i şerife sürekli bağlı kalanlar Allah tarafından sevilir. Allah, bu ismi zikredenleri diğer kalplerin de sevmesini sağlar. Sevdiklerinin sevgisini kazanmak isteyenlerin içini sevgi dolu duygularla, dışını ise sevginin sırlarıyla süsler.
  5. Bu kutsal ismi okuyanlara Allah, kalpleri kendisine çeker. Onların duaları kabul edilir ve Allah onlara istediklerini bahşeder.
  6. Bu esmanın ebced değeri (20)’dir. Her namazın ardından 20 defa, ya da günde (400) veya (1000) kez zikredilebilir.


Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa