El-Mecid esmasının anlamı, fazileti, sırları ve zikir sayısı

Allah’ın en güzel isimleri olan Esmaül Hüsna'nın bir parçası olan El-Mecid esmasının anlamı, önemi ve faziletleri üzerine yaptığımız detaylı incelemeyle karşınızdayız. El-Mecid esması ne anlama gelir? Bu özel esmanın olumlu etkileri nelerdir El-Mecid esması hakkında merak edilenleri ele aldık. İşte konuyla ilgili tüm derinlikler...

HM
Haber Merkezi
YAYINLAMA
02 Kasım 2023 20:21
GÜNCELLEME
02 Kasım 2023 22:06
El-Mecid esmasının anlamı, fazileti, sırları ve zikir sayısı
HM
Haber Merkezi

"El-Mecid" ismi "Üstün ve yüce, cömert, bol ihsan eden, azamet ve şeref sahibi" anlamlarına gelir. Bu esma, Allah'ın yüceliğini, büyüklüğünü, cömertliğini ve azametini ifade eder.

El-Mecid ismiyle Allah, sınırsız yücelik, şeref ve cömertliğini belirtir. O'nun azameti, kudreti ve cömertliği karşısında hiçbir şey kıyas edilemez. Allah, kullarına bol bol nimet ve ihsanda bulunur, onları yüce mertebelerle şereflendirir. Bu isim, Müslümanların Allah'ın bu özelliklerini hatırlayarak O'na olan saygı ve hayranlıklarını artırmalarına yardımcı olur. Ayrıca, Allah'ın bu cömertlik ve yücelik özelliklerinin, kullarının da hayatlarına olumlu yansımaları olduğuna inanılır.

İşte El-Mecid zikrinin faziletleri

Zikir adedi: 57

Zikir saati: Zühre

Günü: Cuma

• Zikir şartlarına tam olarak uyduğunda, kişinin amacına ulaşır. "YA MECİD" diyerek bu isimle her işe başlandığında, işlerde hayır meydana gelir. Arzu edilen şeye erişilir. 

• Ayın 1., 15. ve 30. günlerinde oruç tutup, iftarla birlikte "YA MECİD" zikrine devam edenler, baras hastalığından (alaca hastalığından) korunmuş olur. 

• Her gün (62) kez bu ismi zikredenler, itibar ve onur kazanır. Gizli ve aşikar sırlara vakıf olur. 

• “Yâ Mecid celle celalühü” İsmi şerifine her gün (57) kez devam edenler, sevgi, muhabbet ve hayırlı bir dilek gibi isteklerine kısa sürede ulaşır. 

• Bu esmayı her namazın ardından (57) kez, toplamda günde (285) kez okuyan kişi, dünyada ve ahirette istediği hayırlı şeyleri Allah'tan talep eder ve Allah kabul eder.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa