El-Bais esmasının anlamı, fazileti, sırları ve zikir sayısı

Allah’ın en güzel isimleri olan Esmaül Hüsna'nın bir parçası olan El-Bais esmasının anlamı, önemi ve faziletleri üzerine yaptığımız detaylı incelemeyle karşınızdayız. El-Bais esması ne anlama gelir? Bu özel esmanın olumlu etkileri nelerdir El-Bais esması hakkında merak edilenleri ele aldık. İşte konuyla ilgili tüm derinlikler...

HM
Haber Merkezi
YAYINLAMA
02 Kasım 2023 20:26
GÜNCELLEME
02 Kasım 2023 22:04
El-Bais esmasının anlamı, fazileti, sırları ve zikir sayısı
HM
Haber Merkezi

"El-Bais", "Dirilten" ya da "Hayata Döndüren" anlamına gelir. Bu isim, Allah'ın ölüleri yeniden diriltebileceği, kıyamet günü ölüleri mezarlarından kaldırabileceği ve onlara yeniden hayat verebileceği sıfatını ifade eder. Aynı zamanda bu isim, ölü kalpleri dirilten, imanla canlandıran ve ruhsal olarak uyanık hale getiren anlamında da kullanılır.


İşte El-Bais zikrinin faziletleri

Zikir adedi: 573

Zikir saati: Güneş

Günü: Pazar

• Bu ismi şerifi, şartlarına ve yönergelerine göre zikreden kişi, düşmanlar karşısında her daim üstünlük kazanır ve Allah'tan sürekli ikram ve övgü alır. • Uyumaya hazırlanırken elini göğsüne koyup "YA BAİS" diye (100) defa zikredenlerin kalpleri aydınlanır. Onlara bilgelik, ilim ve ilham bahşedilir.

• "Ya Bâis celle celalühü" ismini (573) defa zikretmeye sürekli olanlar için engeller ortadan kalkar. Allah, zikreden kişinin kalbini bilgelik ışığıyla doldurur. Zikreden kişi amacına ulaşır. Allah'a olan bağlılıklarında gevşek davrananlar ya da bu ismi okuyanların gönlünde ibadet aşkı artar. Sıkıntıda olanlar bu isme sürekli devam ederlerse, Allah onları bu sıkıntıdan çıkarır.

• Unutkanlık ve sıkıntı içinde olanlar, bu kutsal ismi "Yâ Baisü c.c" şeklinde sürekli okurlarsa, Allah Teala onları yaşadığı problemlerden kurtarır.

• 40 gün boyunca farz namazlarının sonrasında bu ismi (573) defa okuyanlar, dileklerine ulaşır. • Bu kutsal ismi "Yâ Baisü c.c" şeklinde her gün (573) defa okuyarak zikredenlerin karşısındaki engeller ortadan kalkar. 

• Yatağa yatmadan önce "Yâ Bâisü Celle Celalühü" diye (100) defa okuyanlar, Allah'ın bilgelik ışığıyla kalpleri dolar. İlahi feyiz, bu kişinin ruhunu kaplar.

• Allah'ın emirlerine gevşeklikle yaklaşan kimse bu kutsal ismi sürekli okursa, ibadetlere olan sevgisi ve aşkı artar. İbadetlerini içtenlikle gerçekleştirir. 

• Düşmanların kötülüğünden korunmak ve iftiralardan sakınmak amacıyla bu ismi (7073) defa okumanın etkili olduğu görülmüştür.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa