Altan Gencebay kimdir, kaç yaşında, ne iş yapıyor?

Orhan Gencebay’ın oğlu olan Altan Gencebay özellikle ünlü sanatçının hayranları tarafından merak edilip araştırılıyor. İşte arabeskin yıllara meydan okuyan ismi Orhan Gencebay’ın oğlu Altan Gencebay’a ilişkin soruların yanıtları…

EK
Ersin Küçükbarak Editör
YAYINLAMA
02 Kasım 2023 17:57
GÜNCELLEME
02 Kasım 2023 18:02
Altan Gencebay kimdir, kaç yaşında, ne iş yapıyor?
EK
Ersin Küçükbarak Editör

Orhan Gencebay Türkiye’de arabesk denildiğinde belki de akla gelen ilk isimdir.

Yorumcu kimliğiyle eserlere hayat veren Orhan Gencebay bir döneme damgasını vurmuştur.

Orhan Gencebay, 1960 ve 1970’li yıllarda Beyaz Kelebekler isimli grupta solistlik yapmakta olan Azize Gencebay ile hayatını birleştirmiştir.

Bu evlilikten 1970 yılında en büyük oğlu Altan Gencebay dünyaya gelmiştir.

Sanatçının hayranları tarafından merak edilip araştırılan Altan Gencebay, İstanbul Teknik Üniveritesi Türk Musikisi Devlet Konservatuarından mezun olmuştur.

1972’de Orhan Gencebay’ın yaşar kekeva ile ortak kurduğu Kervan Plakçılık’ta Kekva’nın ayrılması sonrası işleri Orhan Gencebay abisi Burhan Kencebay ile üstlenmiştir. Daha sonra Orhan Gencebay’ın oğlu Altan Gencebay şirkete katılmış ve yeni albümlerde prodüktörlük yapmıştır.

Babası gibi müzik dünyasıyla iç içe olan Altan Gencebay iş insanıdır. Halen babasından devraldığı Kervan Plak şirketini yönetmekte ve müzik prodüktörlüğü yapmaktadır.

Altan Gencebay Eda Gencebay ile hayatını birleştirmiş ancak geçen yıl ani bir kararla çift boşanmıştır. Çiftin bir çocuğu vardır.

Yorumlar (1 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Selma 1ay önce Gerçek oğlu oldugu nasilda belli aynı babası çok benziyor.birde gokhan diye biri var onun benzerlikle hiçbir alakası yok .hiç benzemiyor Orhan beye.gercekten oglumuymus ilk defa duydum
Sonraki Sayfa