Nasrallah: Bununla yetinmeyeceğiz

Hizbullah lideri Hasan Nasrallah, "Lübnan ile İsrail sınırında şu ana kadar yaşananlarla yetinmeyeceğiz" vurgusunda bulundu. Nasrallah, "Lübnan cephesi tüm ihtimallere açık. Hepimizin her ihtimale ve seçeneğe hazırlıklı olması gerekiyor" dedi.

MP
Mevlüt Peker Editör
YAYINLAMA
03 Kasım 2023 18:42
GÜNCELLEME
03 Kasım 2023 19:02
Nasrallah: Bununla yetinmeyeceğiz
MP
Mevlüt Peker Editör

Lübnan'ın direniş örgütü Hizbullah'ın lideri Hasan Nasrallah, İsrail ile sınırda yaşanan çatışmaların daha da tırmanacağının sinyallerini verdi.

Nasrallah, son zamanlarda ilk defa Lübnan halkına seslenirken, video konferans yöntemiyle yaptığı konuşmada, Gazze'den başlayan ve "Aksa Tufanı" adı verilen hareketin, birden fazla cephede etkisini gösterdiğini belirtti. "Mescid-i Aksa'ya yapılan saldırılar, tarihte benzeri görülmemiş bir durum. Gazze'deki iki milyon insan, yirmi yıldır ağır bir kuşatma altında ve dünya sessiz." dedi.

Hizbullah'ın karar mekanizmasının bağımsız olduğunu ve İran'ın sadece destek verdiğini ifade eden Nasrallah, "Aksa Tufanı operasyonu tamamen Filistinlilerin kendi kararıdır. İran, direniş hareketlerine egemenlik yapmamaktadır." şeklinde konuştu.

Nasrallah, Lübnan cephesinin 8 Ekim'den beri savaş halinde olduğunu ve bu durumun devam edeceğini belirterek, "Bazıları bizim savaşa girmemizi bekliyor. Ancak biz zaten savaşın içindeyiz ve bununla kalmayacağız." ifadelerini kullandı.

Aksa Tufanı'nın İsrail'de büyük bir yankı uyandırdığını ve Lübnan cephesinin her türlü ihtimale karşı hazır olduğunu vurgulayan Nasrallah, "Herkesin her duruma karşı tetikte olması şart." dedi.

Gazze'deki çatışmaların arkasında ABD'nin olduğunu ve ateşkesin önündeki en büyük engelin de ABD olduğunu iddia eden Nasrallah, ABD'nin Akdeniz filosunun tehditlerine de "Sizin filolarınız bizi korkutmuyor." şeklinde yanıt verdi.

Hizbullah'ın İsrail ordusunun lojistik kapasitesinin üçte birini sınır bölgesine çekmeyi başardığını ve Lübnan'dan yapılan saldırılar nedeniyle 43 Yahudi yerleşim biriminin boşaltıldığını söyledi.

Konuşmasını, Gazze ve Batı Şeria'daki halklara sabır tavsiyesiyle bitiren Nasrallah, "Sabır, sonunda zaferle sonuçlanacaktır." diyerek umut mesajı verdi.

Tahran'da Nasrallah'a canlı destek

İran'ın başkenti Tahran'da, Hizbullah lideri Nasrallah'ın konuşmasının canlı yayını için meydanlara dev ekranlar kuruldu. Başkent sakinleri, Nasrallah'ı dinlemek üzere meydanları doldurdu.

Veliasr Kavşağı'nda toplanan kalabalık, Filistin ve Hizbullah lehine sloganlar atarken, marşlar ve şiirler eşliğinde İsrail'in işgal politikaları eleştirildi.

Nasrallah'ın konuşmasını dinleyenler, "Kahrolsun ABD", "Kahrolsun İsrail", "Kahrolsun İngiltere" sloganlarıyla tepkilerini gösterdi.

Ayrıca, Kubbetüs Sahra minyatürü altında Filistin'deki durumu anlatan bir fotoğraf sergisi de ziyaretçilere açıldı.

İmam Hüseyin Meydanı'nda toplanan diğer bir grup ise, Filistin'deki zorlukları yansıtan fotoğraflarla birlikte Filistin ve Hizbullah bayrakları taşıdı.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa