Estonya vize istiyor mu?

Estonya’ya seyahat etmek isteyenlerin en çok araştırdığı konulardan biri de vize konusu. Peki, Estonya vize istiyor mu? Detaylar haberimizde...

HA
Hande Akyol Editör
YAYINLAMA
04 Kasım 2023 00:40
GÜNCELLEME
04 Kasım 2023 02:14
Estonya vize istiyor mu?
HA
Hande Akyol Editör

Estonya Cumhuriyeti’ne seyahat etmeyi planlayan (Pasaportunda geçerli Schengen vizesi olmayan) Umuma Mahsus (Bordo) pasaport hamili Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları, seyahatlerini gerçekleştirmek için Estonya vizesi başvurusu yapmak zorundadır.

Estonya vizesi, ülkeye yapılacak seyahatin amacı ve ülkede kalış süresine bağlı olarak değişiklik göstermektedir. 

Estonya vizesi tipleri, Estonya Havaalanı transit vizesi, Estonya Transit vizesi, Estonya Kısa süreli vize /Estonya Schengen vizesi ve Estonya Uzun süreli vize şeklinde gruplanmıştır.

Vize türleri şu şekilde:

Estonya Havaalanı transit vizesi (A tipi): Estonya Havaalanında uluslararası transit bölgesine giriş ve asıl gidilecek ülkenin uçağına binmek üzere konaklaması gereken kişilere verilen Estonya vizesidir. Estonya Havaalanı transit vizesi ile Estonya’ya giriş yapmak ya da Estonya’da konaklamak mümkün değildir.

Estonya Transit vizesi (B tipi): Asıl gideceği ülkeye varmak için Estonya topraklarından geçmesi gereken kişilere, bu geçişi sağlamaları üzere verilen Estonya vizesi tipidir. Estonya transit vizesi tek ya da çift girişli olabilmektedir. Ancak bazı özel durumlarda çok girişli de verilebilmektedir.

Estonya Kısa süreli vize (C tipi)/Estonya Schengen vizesi: Estonya Schengen vizesi ülke topraklarında 90 güne kadar konaklama hakkı veren, tek ya da çok girişli olarak verilen Estonya vizesi tipidir.
Estonya Schengen vizesi tek seferde 90 gün konaklama hakkı tanımaktadır. 5 yıla kadar geçerli olabilen C tipi Estonya vizesi sahibi kişiler, Estonya topraklarında 6 ay içerisinde 90 gün kalma hakkına sahip olurlar. Estonya Schengen vizesi aynı zamanda diğer Schengen ülkelerine seyahat etmek mümkün olmaktadır.

Estonya Uzun süreli vize (D tipi): Estonya Cumhuriyeti’nde 90 günden daha uzun süre konaklama gerektiren sebeplerle seyahat etmesi gereken kişilere verilen Estonya vizesi tipidir. Uzun süreli Estonya vizesine çoğunlukla eğitim ve iş gibi sebeplerle başvuru yapılmaktadır.

Neler gerekli?

Seyahat belgesi: Estonya vizesi başvurusunda en az 2 adet boş vize sayfası olan ve vizenin geçerliliğinin bitiş tarihinden itibaren en az 3 ay sonrasına kadar geçerli olan pasaport ibraz edilmelidir. Estonya vizesi başvurusunda kullanılacak pasaportlar 10 yıldan eski olmamalıdır.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa