Ipswich Town FC nerenin takımı?

Mavi-Beyaz renkleri ile Championship liginde performanslar sergileyen Ipswich Town FC nerenin takımı? Oyuncuları ve teknik direktörü kimdir?

SM
Suat Mutlu Editör
YAYINLAMA
04 Kasım 2023 15:19
GÜNCELLEME
04 Kasım 2023 15:34
Ipswich Town FC nerenin takımı?
SM
Suat Mutlu Editör

Ipswich Town FC, İngiltere'nin Suffolk bölgesinde bulunan profesyonel bir futbol kulübüdür. İpsviç Şehri'nde yer alan bu kulüp, 1878 yılında kurulmuştur. Kulüp, 1936 ve 1981 yıllarında İngiliz futbolunun en üst seviyesi olan Football League First Division (şimdi Premier League) şampiyonluğunu kazanmıştır. Ayrıca, 1978'de UEFA Kupa Galipleri Kupası'nı kazanarak uluslararası arenada da başarılı olmuşlardır.

Ipswich Town, tarihi boyunca birçok farklı ligde mücadele etmiştir ve Premier League döneminde uzun süre yer almıştır. Ancak son yıllarda kulüp, alt liglerde mücadele etmektedir. Maçlarını 30,311 kişilik Portman Road Stadyumu'nda oynamaktadır.

Kulüp renkleri mavi ve beyazdır ve taraftar grubu "Tractor Boys" olarak bilinir. Ipswich Town, İngiliz futbolunun önemli kulüplerinden biri olarak kabul edilir ve tarihinde birçok büyük oyuncuyu yetiştirmiştir.

Oyuncuları ve teknik direktörü

Oyuncuları

  1. Dean Gerken
  2. Jonas Knudsen
  3. Luke Chambers
  4. Tommy Smith
  5. Christophe Berra
  6. Ainslay Maintland-Niles
  7. Cole Skuse
  8. Daryl Murphy
  9. David McGoldrick
  10. Brett Pitman
  11. Liam Feeney

Teknik direktör

  • Paul Jewell
Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa