8 ilde mağara ve sığınaklar imha edildi...

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 8 ilde düzenlenen "Kahramanlar Operasyonu" hakkında açıklamalarda bulundu. Kış hazırlığındaki teröristlerin mağara ve sığınaklarının imha edildiği bilgisini paylaştı...

HM
Haber Merkezi Editör
YAYINLAMA
05 Kasım 2023 09:22
GÜNCELLEME
05 Kasım 2023 09:43
8 ilde mağara ve sığınaklar imha edildi...
HM
Haber Merkezi Editör

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, bölücü terör örgütü üyelerinin, kış aylarında barınmak için hazırladıkları mağara ve sığınakların imhasına yönelik "Kahramanlar Operasyonu"nun 8 ilde, 18,500 jandarma personeliyle başarıyla gerçekleştirildiğini açıkladı.

Yerlikaya, "Teröristlerin barınaklarını bir bir yok ediyoruz ve bu işe devam edeceğiz." dedi. Operasyonlar, Şırnak, Hakkari, Van, Bitlis, Bingöl, Tunceli, Erzurum ve Kars'ta bulunan Cudi Dağı kırsalı, Silopi kırsalı, Kazan Vadisi, Yüksekova kırsalı, Başkale kırsalı, Bilice kırsalı, Tatvan kırsalı, Alaçık kırsalı, Şenkaya kırsalı ve Kağızman kırsalında gerçekleştirildi. Bu operasyonlara, J-SİHA ile Atak helikopterlerinin de destek sağladığını sözlerine ekledi.

Operasyonlar sırasında toplamda 21 mağara ve sığınak imha edildi. Yerlikaya, şu bilgileri paylaştı:

"1 uçaksavar, 8 AK-47 piyade tüfeği, 26 RPG-7 roketatar mühimmatı, 28 RPG-7 roketatar sevk fişeği, 2 adet 3 kilogram TNT, 3 M1 piyade tüfeği, 4 otomatik tüfek, 3 el bombası, 3 el yapımı patlayıcı, 9,838 mühimmat, 35 tüp, 5 telsiz ve çeşitli gıda, yaşam malzemeleri ile örgütsel doküman ele geçirildi. Terör örgütünün kış aylarında kullanmak için hazırladığı sığınaklar tespit edilip tek tek yok edildi."

Yerlikaya, operasyonu düzenleyen jandarmayı tebrik ederken, "Allah ayaklarına taş değdirmesin. Yılın her günü, her mevsimde, gece gündüz demeden operasyonlar düzenlemeye devam ediyoruz. Terörle mücadelemiz, son terörist etkisiz hale getirilinceye kadar kararlılıkla sürecek." ifadelerini kullandı.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa