Bakan Tekin: Müfredat güncellenmesi ihtiyacı doğdu

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin il ziyaretleri kapsamında eğitim ile ilgili yaşanan sorunları ve talepleri öğretmenlerden dinliyor. Bakan Tekin, öğretmenlerle buluşmasında müfredat değişikliği hakkında konuştu. Bakan, " müfredat güncellemesi ihtiyacı doğdu" dedi.

HM
Haber Merkezi Editör
YAYINLAMA
05 Kasım 2023 10:34
GÜNCELLEME
05 Kasım 2023 11:20
Bakan Tekin: Müfredat güncellenmesi ihtiyacı doğdu
HM
Haber Merkezi Editör

Cumhurbaşkanlığı kabinesi sonrası konuşan Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, müfredatın değişeceğini açıklamıştı. 

Kasım ayında müfredatta sadeleştirilmeye gidileceğini açıklayan Bakan Tekin, Ramii Kütüphanesinde öğretmenlerle bir araya geldi.

Düzenli olarak 'Öğretmenler Odası Buluşmaları' adı altında yaşanan sorunları öğretmenlerden dinleyen bakan, öğretmenlerden gelen talepler doğrultusunda yeni uygulamalar hayata geçirmeye çalıştıklarını söyledi.

Müfredat değişikliği konusundan soru gelmesi üzerine yanıt veren Bakan Tekin, dünyada ve Türkiye'de bilimsel alanda yaşanan hızlı bilimsel gelişmeler çevresinde  çağın gerektirdiği temel bilgi, beceri ve değerlere sahip bireylerin yetişmesi için müfredatın güncellenmesi ihtiyacını doğurduğunu vurguladı.

Temel Eğitim Genel Müdürlüğü, Ortaöğretim Genel Müdürlüğü, Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü, Din Öğretimi Genel Müdürlüğü gibi ilgili birimlerin yeni müfredat ile ilgili çalışmalarına devam ettiğini ifade eden Milli Eğitim Bakanı, çalışmalar bittiğinde kamuoyu ile paylaşacaklarını aktardı.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa