405 bin bina EBİS ile denetlendi

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, Elektronik Beton İzleme Sistemi (EBİS) kullanarak tüm illerde 33 milyon çipli beton numunesi alarak 405 bin binayı denetlediklerini duyurdu.

HM
Haber Merkezi
YAYINLAMA
05 Kasım 2023 14:03
GÜNCELLEME
05 Kasım 2023 14:52
405 bin bina EBİS ile denetlendi
HM
Haber Merkezi

Özhaseki, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, yapıların daha sağlam ve güvenli olması amacıyla her aşamayı denetlediklerini belirtti.

Yapı İşleri Genel Müdürlüğü tarafından geliştirilen EBİS ile yapı projelerindeki beton numunelerinin denetimini gerçekleştirdiklerini ifade eden Özhaseki, "Bugüne kadar 81 ilde toplam 33 milyon çipli beton numunesi alarak 405 bin binayı denetledik. Milli üretimimiz olan çiplerle yapıları denetliyor ve binaların güvenli olmasını sağlıyoruz." açıklamasında bulundu.

Özhaseki, paylaşımında EBİS'in sahada nasıl uygulandığını gösteren bir videoya da yer verdi.

EBİS'in gelişimi

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre, birçok ülke, yerli üretim çipler için Bakanlık ile görüşmelere başladı.

Arnavutluk, Azerbaycan, Katar, KKTC ve Özbekistan ile Elektronik Beton İzleme Sistemi'nin kurulumuna yönelik işbirliği protokolleri imzalandı. Ayrıca, Kazakistan, Kırgızistan ve Türkmenistan ile de görüşmeler devam ediyor.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa