Fluminense FC nerenin takımı?

Bordo-Yeşil-Beyaz renkleri ile Série A liginde performanslar sergileyen Fluminense FC nerenin takımı? Oyuncuları ve teknik direktörü kimdir?

BY
Barış Yılmaz Muhabir
YAYINLAMA
05 Kasım 2023 13:48
GÜNCELLEME
05 Kasım 2023 14:42
Fluminense FC nerenin takımı?
BY
Barış Yılmaz Muhabir

Fluminense Football Club, Brezilya'nın Rio de Janeiro eyaletinde bulunan ve ülkenin en köklü futbol kulüplerinden biri olarak kabul edilen bir futbol kulübüdür. Kulüp, 21 Temmuz 1902 tarihinde kuruldu ve kuruluşundan bu yana Brezilya futbolunun önemli bir parçası olmuştur.

Fluminense, kırmızı, yeşil ve beyaz renklere sahip olan Fluminense, Rio de Janeiro'da Maracanã Stadyumu gibi ünlü stadyumlarda maçlarını oynamaktadır. Kulüp, tarihi boyunca birçok önemli başarı elde etmiş ve Brezilya futbolunun önemli oyuncularını yetiştirmiştir.

Fluminense'nin en büyük rakipleri arasında Flamengo, Vasco da Gama ve Botafogo gibi diğer Rio de Janeiro kulüpleri bulunmaktadır. Bu derbiler, Brezilya futbolunun en önemli ve tutkulu maçlarından bazılarıdır.

Kulüp, Campeonato Brasileiro Série A ve Campeonato Carioca gibi yerel ve ulusal futbol turnuvalarında başarılar elde etmiştir. Fluminense, Brezilya'nın en prestijli futbol organizasyonlarından Copa Libertadores ve Copa Sudamericana'da da mücadele etmiştir.

Fluminense'nin taraftar grubu "Tricolor" olarak adlandırılır ve takımı büyük bir tutkuyla desteklerler. Kulüp, tarihi boyunca birçok büyük oyuncuyu bünyesinde barındırmış ve Brezilya futbolunun gelişimine katkıda bulunmuştur.

Oyuncuları ve teknik direktörü

Oyuncuları 

  1. Ricardo Berna
  2. Bruno
  3. Gum
  4. Leandro Euzébio
  5. Edinho
  6. Carlinhos
  7. Thiago Neves
  8. Diguinho
  9. Fred
  10. Diego Cavalieri
  11. Digão

Teknik direktör

  • Levir Culpi
Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa