Botafogo FR nerenin takımı?

Siyah-Beyaz renkleri ile Série A liginde performanslar sergileyen Botafogo FR nerenin takımı? Oyuncuları ve teknik direktörü kimdir?

SM
Suat Mutlu Editör
YAYINLAMA
05 Kasım 2023 17:51
GÜNCELLEME
05 Kasım 2023 17:58
Botafogo FR nerenin takımı?
SM
Suat Mutlu Editör

Botafogo Futebol e Regatas (kısaca Botafogo), Brezilya'nın Rio de Janeiro eyaletinin bir futbol kulübüdür. 1 Temmuz 1894 tarihinde kurulan Botafogo, Brezilya'nın en köklü ve saygın futbol kulüplerinden biridir. Renkleri siyah ve beyazdır ve takımın taraftarları "Glorioso" (İngilizce: "Glorious") olarak bilinir.

Botafogo'nun ev sahibi olduğu stadyum "Estádio Nilton Santos" veya eski adıyla "Engenhão" olarak bilinir. Kulüp, özellikle Brezilya'da önemli bir futbol turnuvası olan Campeonato Brasileiro Série A'da mücadele eder. Tarihsel olarak, Botafogo'nun birçok başarısı ve ünlü futbolcuları vardır. 1960'ların sonlarından itibaren ulusal ve uluslararası arenada önemli bir futbol gücü haline gelmiştir.

Botafogo'nun taraftar grubu, "Botafogo" adını taşıyan birçok farklı spor dalında faaliyet gösteren çok amaçlı bir spor kulübü olan Botafogo Futebol e Regatas'a bağlıdır. Futbol dışında, bu spor kulübü yelken, voleybol, yüzme ve diğer birçok spor dalında da faaliyet gösterir.

Oyuncuları ve teknik direktörü

Oyuncuları

  1. Gatito Fernández
  2. Lucas Perri
  3. Douglas Borges
  4. Igo Gabriel
  5. Adryelson
  6. Luis Segovia
  7. Victor Cuesta
  8. Philipe Sampaio
  9. Lucas Mezenga
  10. Joel Carli
  11. Marçal 

Teknik direktör

  • Jair Ventura
Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa