Destici, Filistin mitinginde konuştu

Sivas'ta Filistin'e destek mitinginde konuşan BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, "Gazze'de yakın tarihin en büyük insanlık suçlarından biri işleniyor. Çoğunluğunu çocukların, kadınların ve yaşlıların oluşturduğu bir sivil katliamı yaşanıyor" dedi.
Mevlüt Peker
|
05 Kasım 2023, Pazar - 18:40
Destici, Filistin mitinginde konuştu

Büyük Birlik Partisi'nin lideri Mustafa Destici, Sivas'ta düzenlenen bir mitingde, Gazze'de yaşananların tarihin en ağır insanlık suçlarından biri olduğunu ifade etti.

Cumhuriyet Meydanı'nda toplanan kalabalığa hitap eden Destici, Gazze'de yaşanan vahşeti, binlerce masum insanın, kadın ve çocukların ağır bombardıman altında ezildiğini anlattı.

Müslümanların her gün bu acılar için gözyaşı döktüğünü söyleyen Destici, "Sivas'tan, şehit liderimiz Muhsin başkanımızın şehri olan bu yerden, Filistinli masumlar için yanlarında olduğumuzu güçlü bir sesle ifade etmek ve zulme karşı duruşumuzu göstermek için toplandık." diye konuştu.

Gazze'de insanlık dramı

Destici, Filistin'de yaşamını yitirenleri anarak, Gazze'de yaşananların sadece bir savaş olarak nitelendirilmesinin gerçeklere ve insanlığa ihanet olduğunu belirtti.

"Yakın tarihte Gazze'de yaşananlar, çocukların, kadınların ve yaşlıların katledilmesiyle insanlık tarihine kara bir leke olarak geçti. Bu katliam, tüm dünyanın ve İslam aleminin gözleri önünde cereyan ediyor." diyen Destici, İsrail'in bu eylemlerini sert bir dille kınadı.

Destici, İsrail'in gerçekleştirdiği bu eylemlerin bedelini ağır bir şekilde ödeyeceğini ve mazlum Filistin halkının yanında olduklarını vurguladı.

Türkiye'nin mazlum duruşu

Destici, Türkiye'nin her zaman mazlumun ve mağdurun yanında olduğunu belirterek, siyasetlerini bu yönde şekillendirdiklerini ve tüm imkanlarını bu amaç doğrultusunda kullandıklarını ifade etti.

"Türkistan'dan Filistin'e kadar, bağımsızlık ve özgürlük mücadelemiz devam edecek. İsrail ne yaparsa yapsın, ABD ne kadar destek verirse versin, Almanya'nın geçmiş soykırımların gölgesindeki tutumu ne olursa olsun, bir gün yeni bir Selahaddin Eyyubi doğacak ve Filistin'i, Kudüs'ü özgürleştirecek." şeklinde konuştu. Destici, bu sözleriyle Filistin halkına olan inanç ve desteklerini bir kez daha dile getirdi.

http://ankaramasasi.com/haber/2108586/destici-filistin-mitinginde-konustu
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.