Sedat Bozkurt'tan CHP-İyi Parti İttifakı açıklaması

Gazeteci Sedat Bozkurt, Kemal Kılıçdaroğlu’nun gidişiyle Meral Akşener’in elinin rahatladığını belirterek yerel seçimde İyi Parti ve CHP’nin Ankara ve İstanbul’u konuşacaklarını söyledi. Bozkurt, “Mansur Yavaş kalır, Ekrem İmamoğlu kalır, her ikisi de kazanır” dedi.

EK
Ersin Küçükbarak Editör
YAYINLAMA
06 Kasım 2023 16:39
GÜNCELLEME
06 Kasım 2023 16:52
Sedat Bozkurt'tan CHP-İyi Parti İttifakı açıklaması
EK
Ersin Küçükbarak Editör

Sedat Bozkurt, Ankara Masası Gündem Özel programında Genel Yayın Yönetmeni Fatih Atik’in konuğu oldu.

Yerel seçimlere ilişkin değerlendirmelerde bulunan Bozkurt, CHP Kongresiyle İyi Parti Lideri Meral Akşener’in elinin de rahatladığını belirtti.

Bozkurt, “Meral Akşener’in de eli rahatladı Kemal Kılıçdaroğlu gidince şimdi CHP ile daha önce kazandıkları büyükşehirlerde ittifak yapabilirler. Çünkü yeni bir durum yeni bir yönetim var CHP’de. Duyumlar da var Ankara İstanbul’u kesinlikle konuşurlar ve İyi Partiyi de Meral Akşener’i de kurtarır. Çünkü Ankara İstanbul’a destek verirlerse ve kazanırlarsa Meral Akşener bunu başarı öyküsü olarak kendi partisine anlatır” şeklinde konuştu.

Sedat Bozkurt, Mansur Yavaş ve Ekrem İmamoğlu’nun aday olarak kalacakları ve ikisinin de yeniden seçileceği iddiasında bulundu.

Bozkurt şunları söyledi:

"Mansur Yavaş ve Ekrem İmamoğlu  kazanır”

“Mansur Yavaş kalır, Ekrem İmamoğlu kalır, her ikisi de kazanır. Niye böyle büyük, iddialı cümle kuruyorsun? Bugünkü denklem bunu gösteriyor. Karşısına çıkacak adaylar da önemli tabii ki. Ama hani bir muhalefet motivasyonu üzerinden bu cümleyi kuruyorum. Yani Adana, Antalya, Mersin, Mersin’de zaten biliyorsun İyi Parti aday çıkarmıştı. Yani kendi partisine değil ama Demokrat partiden çıkarmıştı. Buna rağmen kazanmıştı. Bu ittifakları yine yerel ölçekte kotarabilir CHP. Bu gücü takati var. Orada Kemal Kılıçdaroğlu biraz daha kolaylaştırıcıydı orada devreye soktuğu isimler. Şimdi onlar uzaklaştı partiden Özgür Özel onların yeni birilerini bulur mu bulamaz mı çok bilmiyorum. Denkleme bağlı çünkü denklem kurarsanız siz buraları kazanabilirsiniz Ankara da dahil olmak üzere söylüyorum.  Bursa, Balıkesir, Manisa buralar daha önce kaybedildi. Şimdi mümkün şey de seçmeni de kanalize edebilirler, ederler. “

“Yerel seçimde ekonomi ön plana çıkacaktır”

“Çünkü ekonomik çok sıkışmış vaziyette iktidar, eskisi kadar eli rahat değil ve artık ihtimalle, hayalle, umutla seçmeni etkileyemiyor. Erdoğan, Genel seçimde güvenlik kaygısı, PKK terör örgütü şu bu falan filan diyerek seçmeni konsolide etti, kendisine yönlendirdi Ama bu yerel seçimde bunu yapamaz. Yerel seçimde ekonomi ön plana çıkacaktır.”

“ 2019 Ak Parti’nin oyu yüzde 42 idi şimdi yüzde 35”

“ Belediye başkanlıkları için söylüyorum Genel meclisinde de oyu düşer iktidar partisinin ama çoğunluğu kaybederler mi? Ben ona çok ihtimal vermiyorum. Orada organize olmak daha büyük bir çaba, fedakarlık istiyor.  belediye başkanlıklarını kazandıkları seçimde 2019  seçimlerinde de yüzde 52 gene Cumhur İttifakı. Yani o kutsal oranı buluyorlar. Belediye başkanlıklarını kaybettiklerinde Erdoğan'ın oyu yüzde 42 idi ama şimdi yüzde 35 .  Yani genel seçimlerde 49,5’u gören bir AK Parti var. Ama yerel seçimdeki en yüksek en güçlü olduğu dönemdeki oyu. Hani o 17 25 Aralık devlet gidiyor, paralel yapılanma falan 42. Daha üstüne çıkmadı. Ortalaması 38. “

“Ak Parti 30’un altına çok rahat düşerdi”

“ Yani şimdi 38’ in altında genel seçimlerde otuz altı oy almış bir AK Parti var karşınızda ve yerel seçime gidiyoruz. Yerel seçimlerde genel seçimi her zaman 4-5 puan altında. 36 inerdi nerede ıskaladılar? İşte 29 Mayıs’ta muhalefet bloğu dağılmasaydı. Yani biz bir direnç hattı kurduk. Bu direnç hattımızda mücadeleyi sürdüreceğiz. Yerel seçimde bunları 30’un altına indireceğiz diye bir hedef koysaydılar birlikte hareket etmeye devam etseydiler, toplumsal muhalefete önderlik etseydiler 30’un altına çok rahat düşerdi”

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa