Zelenskiy’den İsrail’e alçak destek!

7 Ekim öncesi ve sonrası İsrail’e verdiği destekle bilinen Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy, Gazze’de İsrail’in uyguladığı “kuralsız” saldırıları destekleyerek, İsrail askerlerine "Orduda tüm kurallar kaldırıldı. Savaşan askerler hiç bir şeyden sorumlu olmayacaklar. Askeri mahkeme yok." diyen İsrail Savunma Bakanı Gallant ile aynı yerde durdu.

MP
Mevlüt Peker Editör
YAYINLAMA
06 Kasım 2023 20:05
GÜNCELLEME
06 Kasım 2023 21:27
Zelenskiy’den İsrail’e alçak destek!
MP
Mevlüt Peker Editör

Rusya ile savaşta 500’ü çocuk 9806 vatandaşını kaybeden Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy, İsrail'in Gazze'de çok daha fazlasını 1 ayda yapmış olmasına rağmen şiddeti destekleyerek, "Kanun ve kurallardan bahsedecek olursak, teröristlerin olduğu yerde kural yoktur." dedi.

NBC News televizyon kanalının "Meet the Press" programına katılarak gündeme ilişkin soruları yanıtlayan Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırıları ile ilgili soruya, söz konusu durumun "yeni bir şey olmadığını" ifade ederek, "Bu İsrail ve Filistin arasında yanan bir ateş ve bazı insanlar hala bu ateşe kibrit atmaya devam ediyor." ifadelerini kullandı.

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy, "Eminim ki Hamas'ın desteklenmesinin arkasında Rusya ve İran da var." iddiasını öne sürerek, "suçlanması gerekenlerin" Rusya ve İran olduğunu savundu.

Hamas'a destek olan ülkeler arasında Kuzey Kore'nin de olduğu iddiasında da bulunan Volodimir Zelenskiy, "Gazze'de kaç tane Kuzey Kore mühimmatı bulunduğunu gördünüz. Bu bir gerçek, mutlak bir gerçek." diye konuştu.

İsrail’in Gazze’de "kuralsız" saldırılar yaptığını kabul eden Volodimir Zelenskiy, "Kanun ve kurallardan bahsedecek olursak, teröristlerin olduğu yerde kural yoktur." dedi.

Zelenskiy bu açıklaması, İsrail Savunma Bakanı Yoav Gallant'ın İsrail askerlerine verdiği "Orduda tüm kurallar kaldırıldı. Savaşan askerler hiç bir şeyden sorumlu olmayacaklar. Askeri mahkeme yok." taahhüdüyle aynı anlamı içeriyor.

Gazze’de can kaybı Ukrayna’yı geçti

BM (Birleşmiş Milletler), 24 Şubat 2022’de başlayan Rusya-Ukrayna savaşında, 20 ayda Ukrayna’da 9806 sivilin öldüğünü, 10 milyon kişinin yerinden edildiğini, 14 insani yardım çalışanı ile 111 sağlık çalışanı ve hastanın öldüğünü duyurmuştu.

Rusya’nın savaş suçu işlediğini savunan ABD ve AB ülkeleri, İsrail’in hastane, okul, cami, kilise ve mülteci kamplarını kasıtlı bombalayarak işlediği savaş suçuna karşı durmak yerine desteklerini sürdürüyor.

Gazze’de 1 aylık can kaybının 10.022 yükselmesiyle 20 aylık savaşta Ukrayna’daki can kaybını geçmiş oldu. Ukrayna’daki can kayıplarının 500’ünü çocuklar oluştururken, Gazze’deki can kayıplarının ise 4104’ünü bebek ve çocuk, 2641’ini ise kadınlar oluşturuyor.

591 günlük savaşta Ukrayna’daki yaralı sayısı 15.000’e yaklaşmışken, 31 günlük Gazze soykırımında yaralı sayısı 25.000’i geçti.

Üstelik Gazze’de enkaz altında 1300'ü bebek ve çocuk, 2350’den fazla kişinin olduğuna dair ihbarlarda bulunuldu. Yüzlerce ailenin yok olması sebebiyle kayıp olup ihbarı yapılmayan yüzlerce insanın olduğu düşünülüyor.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa