İki yüzlü AB: Her zaman İsrail’in yanındayız!

20 ayda Ukrayna’daki 9806 sivilin ölümüne ağlayan AB, 1 ayda 10.022 Filistinliyi katleden İsrail'in yanında olduklarını duyurdu.

MP
Mevlüt Peker Editör
YAYINLAMA
06 Kasım 2023 20:26
GÜNCELLEME
06 Kasım 2023 20:32
İki yüzlü AB: Her zaman İsrail’in yanındayız!
MP
Mevlüt Peker Editör

Avrupa Birliği (AB) Konseyi Başkanı Charles Michel, Avrupa'nın diplomatik temsilcileriyle yaptığı yıllık toplantıda, İsrail ve Gazze'deki son gelişmeleri masaya yatırdı. Michel, İsrail'in AB'nin stratejik ortağı olduğunu belirterek, bölgede sivillerin zarar görmemesi için gerekli tüm önlemlerin alınması gerektiğini dile getirdi.

AB'nin İsrail'e bakışı ve sivil güvenliği vurgusu

Michel, konuşmasında İsrail'e olan desteğin altını çizdi ve "İsrail, Avrupa'nın dostu ve müttefikidir" dedi. İsrail'in kendini savunma hakkının uluslararası insancıl hukuk çerçevesinde desteklendiğini ifade eden Michel, bu savunmanın sivilleri koruma yükümlülüğü ile dengelenmesi gerektiğini vurguladı.

Ayrıca, Michel sivillerin, uluslararası ve tıbbi personelin zarar görmemesi için alınması gereken önlemlerin önemine işaret etti ve "Sivillerin güvenliği her şeyden önce gelmelidir" şeklinde konuştu.

İki devletli çözüm ve barış konferansı önerisi

Geçtiğimiz hafta gerçekleştirilen AB Liderler Zirvesi'nde dile getirilen insani ateşkes çağrısını tekrarlayan Michel, bölgede kalıcı barışın ancak iki devletli çözümle mümkün olabileceğini belirtti. Michel, bu sürecin müzakereler yoluyla ilerlemesi gerektiğini ve AB'nin bu yönde bir barış konferansı düzenlemeyi destekleyeceğini söyledi. Bu açıklamalar, AB'nin bölgedeki duruma yönelik tutumunu ve barışa olan bağlılığını net bir şekilde ortaya koydu.

Gazze’de can kaybı Ukrayna’yı geçti

BM (Birleşmiş Milletler), 24 Şubat 2022’de başlayan Rusya-Ukrayna savaşında, 20 ayda Ukrayna’da 9806 sivilin öldüğünü, 10 milyon kişinin yerinden edildiğini, 14 insani yardım çalışanı ile 111 sağlık çalışanı ve hastanın öldüğünü duyurmuştu.

Rusya’nın savaş suçu işlediğini savunan ABD ve AB ülkeleri, İsrail’in hastane, okul, cami, kilise ve mülteci kamplarını kasıtlı bombalayarak işlediği savaş suçuna karşı durmak yerine desteklerini sürdürüyor.

Gazze’de 1 aylık can kaybının 10.022 yükselmesiyle 20 aylık savaşta Ukrayna’daki can kaybını geçmiş oldu. Ukrayna’daki can kayıplarının 500’ünü çocuklar oluştururken, Gazze’deki can kayıplarının ise 4104’ünü bebek ve çocuk, 2641’ini ise kadınlar oluşturuyor.

591 günlük savaşta Ukrayna’daki yaralı sayısı 15.000’e yaklaşmışken, 31 günlük Gazze soykırımında yaralı sayısı 25.000’i geçti.

Üstelik Gazze’de enkaz altında 1300'ü bebek ve çocuk, 2350’den fazla kişinin olduğuna dair ihbarlarda bulunuldu. Yüzlerce ailenin yok olması sebebiyle kayıp olup ihbarı yapılmayan yüzlerce insanın olduğu düşünülüyor.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa