Cezayir’den İsrail'in UCM'de yargılanması çağrısı!

Cezayir Cumhurbaşkanı Abdülmecid Tebbun, "Dünyanın özgür insanlarına, Arap hukuk uzmanlarına ve uluslararası insan hakları kurum ve kuruluşlarına, işgalci İsrail rejimine karşı Uluslararası Ceza Mahkemesi’nde (UCM) dava açma çağrısında bulunuyorum" dedi.

MP
Mevlüt Peker Editör
YAYINLAMA
07 Kasım 2023 01:24
GÜNCELLEME
07 Kasım 2023 01:24
Cezayir’den İsrail'in UCM'de yargılanması çağrısı!
MP
Mevlüt Peker Editör

Cezayir Cumhurbaşkanı Abdülmecid Tebbun, dünya genelindeki tüm "özgür ruhlu bireyleri" ve insan haklarıyla ilgili uluslararası kuruluşları, İsrail aleyhinde Uluslararası Ceza Mahkemesi'ne (UCM) başvuruda bulunmaya davet etti.

Tebbun'dan adalet vurgusu

Cezayir'in en yüksek adli makamında 2023-2024 yargı yılının açılış töreninde konuşan Cumhurbaşkanı Tebbun, Filistinlilere yönelik suçların cezasız kalmaması için, İsrail'e karşı UCM'de dava açılmasının zorunlu olduğunu ifade etti.

Filistin halkının çektiği acılar

Cumhurbaşkanı Tebbun, Filistin halkının maruz kaldığı adaletsizliklere ve İsrail'in gerçekleştirdiği acımasız katliamlara dikkat çekti. Tebbun, "İşgal altındaki Filistin topraklarında yaşananlar, insani, ahlaki, dini ve hukuki tüm değerlerin hiçe sayıldığının kanıtıdır. İsrail yönetimi, dünya kamuoyunun gözleri önünde Filistin halkına karşı katliamlar yapmaktadır." şeklinde konuştu.

Uluslararası topluma çağrı

Adaletin ve Filistin halkının haklarının nerede olduğunu sorgulayan Tebbun, "Dünyanın her köşesindeki özgür insanlara, Arap hukukçulara ve uluslararası insan hakları örgütlerine, İsrail rejimine karşı UCM'de dava açılması için çağrıda bulunuyorum." dedi.

Hukuki mücadele ve bağımsız Filistin vurgusu

Tebbun, uluslararası adaletin sağlanması ve Kudüs'ü başkent olarak kabul eden bağımsız bir Filistin devletinin kurulması için hukuki mücadelenin önemine vurgu yaptı. Bu sürecin, Filistin halkının meşru haklarını elde etmesinde kritik bir adım olacağını belirtti.

Etiketler Ucm
Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.