Yayalar Hukuk Bürosu Dolandırıcı mı, Atılan İcra Mesajları Ne Anlama Geliyor?

Vatandaşların telefonuna 'sahte borç bildirimi' ve 'icra takibi' tehdidiyle gönderilen mesajlar, yapılan tüm uyarılara rağmen yaygın olarak sürüyor. Bunlardan bir örneği de Yayalar Hukuk Bürosu'nun vatandaşların telefonuna attığı taahhüt edilen miktarın ödenmemesi karşılığında icra takibinin başlatılacağına dair ihtar mesajları...

Büşra Ünal Editör
YAYINLAMA
08 Kasım 2023 09:13
GÜNCELLEME
08 Kasım 2023 10:12
Yayalar Hukuk Bürosu Dolandırıcı mı, Atılan İcra Mesajları Ne Anlama Geliyor?
Büşra Ünal Editör

Dolandırıcılık girişimine ilişkin mesajlarda adı geçen Yusuf Muzaffer Yayalar, kendisinin sadece 'müvekkili olan şirketlerin alacaklı olduğunu öne sürdüğü kişileri takip etmek'ten ibaret olduğunu söyleyerek savunuyor.

Vatandaşlara sahte borç bildirimi ve ‘icra takibi’ tehdidiyle dolandırıcılık girişimlerinin ardı arkası kesilmiyor. 

Son dönemler de internette adını sıkça duyduğumuz Yayalar Hukuk Bürosu/ Yusuf Muzaffer Yayalar'ın, vatandaşların cep telefonlarına 'taahhüt edilen ödemenin yapılmaması durumunda icra takibinin başlatılacağına dair attığı mesajlar, vatandaşları tedirgin ediyor.

Milliyet Gazetesi'nden Çiğdem Yılmaz'ın özel haberinde yer verdiği bilgilere göre; Dolandırıcıların tuzağına düşürülmek istenen Sabiha Temizkan, internetten bir saat siparişi veriyor ve kargosunu almaması durumunda icra takibinin başlatıldığı SMS olarak kendisine iletiliyor. Ancak genç kadın, herhangi bir sipariş vermediğinden emin.

Bir süre sonra Temizkan’a bu kez, Global Satış tarafından “Dosyanız icra takibi başlatılması için hukuk bürosuna devredilmiştir” yazılı SMS gönderiliyor ve gönderilen mesajın altında da, Yayalar Hukuk Bürosu’na ait bir numara bulunuyor.

Sabiha Temizkan verilen numarayı arıyor, siparişin kendisine ait olmadığını söylüyor ve bu siparişi vermediğine dair belgeyi istiyor. Fakat belge, gizlilik gerekçesiyle Temizkan'a ibraz edilmiyor.

Yayalar Hukuk Bürosu'ndan Vatandaşlara Uyarı

İcra mesajlarında adı geçen Yayalar Hukuk Bürosu, resmi internet sitesi üzerinden;

"Tarafımızca takip edilen borç tahsilatlarında geçerli IBAN bilgisi Yusuf Muzaffer Yayalar'dir.
Haricinde hesap bilgisi kullanılmamaktadır.

Av. Yusuf Muzaffer YAYALAR adına alacak adı altında farklı isimli hesaplara tahsilat talep edenlere itibar etmeyiniz." duyurusunda bulundu.

Konuyla ilgili Tüketici Başvuru Merkezi Onursal Başkanı Aydın Ağaoğlu; Bu dolandırıcılar hukuk bürosu adı altında merkez kurmuşlar. Bizzat kendim aradım ama herhangi bir yetkiliye ya da avukata bağlamadılar. Şebeke gibi çalışıyorlar. Vatandaşlara icralık olmamaları için 95 TL kadar küçük bir meblağ istiyorlar. Tüketiciler de, icralık olmaktan korkuyor, ‘Vereyim, kurtulayım’ diyor ve yüzde 99’u da bu tuzağa düşebiliyor. Günde bin kişiden bu paranın aldığını düşünün. Bu da günde 95 bin TL haksız kazanç demek. Bunun yanı sıra bu insanlar, tüketicinin özel verilerini kullanıyor, kişinin huzur ve sükûnunu bozuyor ve tehdit ediyor. Bu tuzaklara düşmeyin.” açıklamasında bulundu. 


Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa