İsrail, 3 günde 8 hastaneyi doğrudan vurdu

İsrail ordusu, Gazze Şeridi'nde son 3 günde 8 hastaneyi doğrudan hedef alarak vurdu. 7 Ekim’den bu tarafa 4412'si çocuk, 2918'i kadın olmak üzere 10.812 Filistinli katledildi, en az 26.475 kişi de yaralandı.

MP
Mevlüt Peker Editör
YAYINLAMA
09 Kasım 2023 18:01
GÜNCELLEME
09 Kasım 2023 18:20
İsrail, 3 günde 8 hastaneyi doğrudan vurdu
MP
Mevlüt Peker Editör

İsrail ordusunun Gazze Şeridi'ne yönelik saldırıları 34. gününde devam ederken, Filistin Kültür Bakanlığı, bombardımanın ağır bilançosunu açıkladı. 7 Ekim'den bu yana saldırılarda hayatını kaybeden 15 şair, yazar, hattat, araştırmacı ve sanatçı gibi toplumun önde gelen isimleri ve yıkılan kültür-sanat kurumları, bölgenin kültürel yıkımını gözler önüne serdi.

İnsani Yardım: Gazze'ye ulaşan yardım tırları

Bu zorlu süreçte, Filistin Kızılayı'nın Refah Sınır Kapısı üzerinden Gazze'ye 187 yardım tırı gönderdiği bildirildi. Bu tırların içinde ilaç, tıbbi malzeme, gıda, su ve diğer yardım malzemeleri yer alıyor. Ancak, yakıt girişine izin verilmemesi durumu zorlaştırıyor.

Cenin Mülteci Kampı'nda çatışma: 7 Filistinli hayatını kaybetti

İsrail güçlerinin Cenin kentine ve Cenin Mülteci Kampı'na düzenlediği baskınlarda, Filistinliler ile İsrail askerleri arasında çıkan çatışmada 7 Filistinli öldü, 13'ü yaralandı. Filistin Kızılayı, Cenin'de bir ambulansın hedef alındığını ve bir sağlık görevlisinin yaralandığını bildirdi.

Batı Şeria ve Doğu Kudüs'te artan gözaltılar

İsrail güçlerinin Batı Şeria ve Doğu Kudüs'te yürüttüğü gözaltı operasyonlarında, 7 Ekim'den bu yana 2 bin 300 Filistinlinin gözaltına alındığı belirtildi. Bu operasyonlar kapsamında son olarak 29 Filistinli, aralarında bir kadın ve iki gazetecinin de bulunduğu kişiler gözaltına alındı.

Gazze'deki sağlık kurumlarına saldırılar

Gazze'deki hükümet, İsrail ordusunun son üç günde 8 hastaneyi doğrudan bombaladığını ve 7 Ekim'den bu yana 18 hastanenin hizmet dışı kaldığını açıkladı. Bu saldırılar, bölgedeki sağlık hizmetlerini ciddi şekilde etkiledi.

İsrail'in Gazze'ye saldırılarının son durumu

Hamas'ın silahlı kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları'nın, İsrail'in sürekli ihlallerine karşılık olarak 7 Ekim sabahı kapsamlı bir saldırı başlattığı, buna yanıt olarak İsrail ordusunun Gazze Şeridi'ne yoğun hava bombardımanı düzenlediği bildirildi. İsrail, 7 Ekim'den bu yana 352'si asker olmak üzere 1400'den fazla İsraillinin öldüğünü, 5 bin 132 kişinin yaralandığını duyurdu. Gazze'deki Filistin Sağlık Bakanlığı ise, İsrail saldırılarında 10 bin 812 Filistinlinin öldüğünü, 26 bin 475 kişinin yaralandığını açıkladı.

Bölgedeki çocuklar İsrail saldırılarını protesto etti

Lübnan'ın başkenti Beyrut'ta toplanan binlerce çocuk, İsrail ordusunun Gazze Şeridi'nde çocukları hedef alan saldırılarını protesto etti.

İsrail ve Hizbullah arasındaki çatışmalar

8 Ekim'den bu yana İsrail ordusu ile Hizbullah arasında yaşanan çatışmalarda 63 Hizbullah mensubu ile 4 İsrail askeri hayatını kaybetti. Bu çatışmalar, bölgedeki gerilimi daha da artırıyor.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa