BM: Şimdi Gazze’de somut adım atma zamanı

BM (Birleşmiş Milletler) Genel Sekreteri Antonio Guterres, "Şimdi (Gazze'de) somut adım atma zamanı" ifadelerini kullandı.

MP
Mevlüt Peker Editör
YAYINLAMA
09 Kasım 2023 19:09
GÜNCELLEME
09 Kasım 2023 19:18
BM: Şimdi Gazze’de somut adım atma zamanı
MP
Mevlüt Peker Editör

Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Antonio Guterres, Gazze'de yaşanan insani krize dikkat çekerek, uluslararası topluma somut adımlar atma çağrısında bulundu. Guterres, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un talebi üzerine Paris'te düzenlenen "Gazze'deki Siviller için Uluslararası İnsani Konferans"ta bir video mesaj ile bu çağrıyı yaptı.

Gazze'deki durum: "Hiç bitmeyen kabus"

Guterres, Gazze'deki sivillerin, özellikle kadınlar ve çocukların, "hiç bitmeyen kabus" ile karşı karşıya olduğunu vurguladı. Mahallelerin yıkıldığını, sevdiklerinin öldürüldüğünü ve temel ihtiyaçlar olan su, gıda, elektrik ve ilaçtan mahrum bırakıldıklarını belirtti.

Yardım çabaları ve ihtiyaçların büyüklüğü

Guterres, Gazze'ye hayat kurtarıcı yardımların ulaşmaya başladığını ancak bunun yetersiz olduğunu, ihtiyaçların çok büyük olduğunu ifade etti. Bu durumu "okyanusta küçük bir damlacık" olarak nitelendirdi.

İnsani ateşkes ve uluslararası hukuka saygı çağrısı

BM Genel Sekreteri, Gazze'deki sivillerin korunması ve onlara yardım sağlanması için acilen insani ateşkesin sağlanması gerektiğini vurguladı. Ayrıca, uluslararası insancıl hukuka saygı gösterilmesinin önemini de altını çizdi.

BM'nin yardım çağrısına destek isteği

Guterres, hastaneler, BM tesisleri, sığınaklar ve okulların korunması, temel ihtiyaçların güvenli erişimi ve BM'nin Gazze halkı için yapmış olduğu 1,2 milyar dolarlık insani yardım çağrısının desteklenmesi gerektiğini belirtti. "Desteğinizi talep ediyorum. Şimdi somut adım atma zamanı. Birlikte bu korkunç acıyı dindirmeye yardımcı olabiliriz." diyerek, Gazze halkına umut ve dayanışma mesajı verilmesinin önemine dikkat çekti.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa