Gazze Hükümeti: Çok geç olmadan bölgeyi kurtarın!

Gazze'deki hükümetten yapılan açıklamada, bunun "son yardım çağrısı" olabileceğinin altı çizilerek, “Çok geç kalmadan bölgeyi kurtarın!” denildi.

MP
Mevlüt Peker Editör
YAYINLAMA
09 Kasım 2023 19:24
GÜNCELLEME
09 Kasım 2023 19:32
Gazze Hükümeti: Çok geç olmadan bölgeyi kurtarın!
MP
Mevlüt Peker Editör

İsrail'in 34 gün süren yoğun bombardımanı altında kalan Gazze Şeridi'ndeki hükümet, bölgenin kurtarılması için acil bir çağrıda bulundu. Gazze hükümetinin Medya Ofisi tarafından yapılan açıklamada, "Bu bir yardım çağrısı, çok geç olmadan Gazze'yi kurtarın" ifadeleri kullanıldı.

Gazze'de insani durumun vahimliği

Yayımlanan açıklamada, Gazze Şeridi'ndeki insani durumun daha önce hiç olmadığı kadar kötü bir seviyeye ulaştığına dikkat çekildi. İsrail işgali altındaki Filistin halkının maruz kaldığı kitlesel aç bırakma, soykırım ve etnik temizlik nedeniyle Gazze'nin felaket bölgesi haline geldiği vurgulandı.

Belediye hizmetlerinin durma noktasında

Gazze'deki belediyelerin su tedariki, kapalı sokakların açılması ve atıkların tahliyesi gibi temel hizmetlerinin neredeyse durma noktasına geldiği belirtildi. Açıklamada, önümüzdeki birkaç saatin sağlık sistemi için kritik olduğu ve bu durumun "son yardım çağrısı" olabileceği ifade edildi.

İslam dünyası ve özgür insanlara çağrı

Gazze hükümeti, çağrısını tüm İslam dünyasına ve insanlığını koruyan özgür insanlara yaptı. Açıklamada, "Gazze Şeridi'ni ve sakinlerini, 34 gündür devam eden bu yangın yerinden kurtarmak için acilen ve ivedilikle harekete geçilmesi gerekiyor" denildi.

Filistin halkının durumuna dikkat çekme ve İsrail'in sorumluluğu

Hükümetin çağrısında, artık Filistin halkının durumunun fark edilmesi gerektiği ve İsrail'in bir halkı açlık, susuzluk, hastalık ve cephaneleriyle ölüme terk etmesi durumunda pişmanlık duyulmaması gerektiği bir evreye gelindiği vurgulandı. Bu durum, uluslararası toplumun acil müdahalesinin önemini ortaya koyuyor.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa