ABD: İsrail, Gazze'de saldırılara günde 4 saat ara verecek

Beyaz Saray’dan yapılan açıklamada, İsrail'in Gazze Şeridi'nin kuzeyindeki sivillerin çıkışı için günde 4 saat saldırıları durdurmayı kabul ettiğini duyurdu.

MP
Mevlüt Peker Editör
YAYINLAMA
09 Kasım 2023 20:10
GÜNCELLEME
09 Kasım 2023 20:15
ABD: İsrail, Gazze'de saldırılara günde 4 saat ara verecek
MP
Mevlüt Peker Editör

Beyaz Saray, İsrail'in Gazze Şeridi'nin kuzeyindeki siviller için saldırılarına her gün 4 saat süreyle ara verme kararını açıkladı. Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Konseyi Stratejik İletişim Koordinatörü John Kirby, gazetecilere yaptığı açıklamada, bu kararın detaylarını paylaştı.

Saldırılara verilecek ara ve önceden duyuru

Kirby, İsrail'in Gazze'nin kuzeyindeki sivillerin güvenli bir şekilde bölgeden ayrılabilmesi için saldırılara verilecek her 4 saatlik aranın 3 saat önceden duyurulacağını belirtti. Bu araların, insani yardımların ihtiyaç duyulan bölgelere ulaştırılmasına ve Filistinlilerin zarar görmeden bölgeden ayrılmalarına imkan tanıyacağını ifade etti.

Sivillerin güvenliği için atılan adım

Kirby, bu araların, özellikle sivillerin çatışmalardan uzak, daha güvenli bölgelere ulaşmalarına yardımcı olmak açısından doğru yönde atılmış bir adım olduğunu vurguladı. Ayrıca, İsrail'in bu 4 saatlik aralar boyunca söz konusu bölgelerde herhangi bir askeri operasyon yapmayacağını kendilerine ilettiğini de ekledi. Bu açıklama, bölgedeki insani durumun iyileştirilmesine yönelik önemli bir gelişme olarak değerlendiriliyor.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa