El-Hamid esmasının anlamı, fazileti, sırları ve zikir sayısı

Allah’ın en güzel isimleri olan Esmaül Hüsna'nın bir parçası olan El-Hamid esmasının anlamı, önemi ve faziletleri üzerine yaptığımız detaylı incelemeyle karşınızdayız. El-Hamid esması ne anlama gelir? Bu özel esmanın olumlu etkileri nelerdir El-Hamid esması hakkında merak edilenleri ele aldık. İşte konuyla ilgili tüm derinlikler...

HM
Haber Merkezi
YAYINLAMA
09 Kasım 2023 22:18
GÜNCELLEME
09 Kasım 2023 22:24
El-Hamid esmasının anlamı, fazileti, sırları ve zikir sayısı
HM
Haber Merkezi

El-Hamid, "Her Türlü Övgüye Layık Olan", "Çok Övülen", "Hamd Edilen" veya "Övgüye Layık" anlamına gelir. Bu isim, Allah'ın sınırsız övgüye layık oluşunu ve insanların O'na hamd (övgü ve şükran) etmelerinin gerekliliğini vurgular. El-Hamid, Allah'ın her türlü övgüyü ve takdiri hak ettiğini ifade eder, çünkü O, yaratılışın ve var oluşun tüm güzelliklerinin ve mükemmelliklerinin kaynağıdır.

El-Hamid ismi, Allah'ın kusursuzluğunu, yüceliğini ve tüm yaratılmışlara karşı lütuflarının ve iyiliklerinin kaynağı olduğunu hatırlatır. Bu ismin zikri (anması), müminleri Allah'ın büyüklüğünü sürekli hatırlamaya ve O'na şükranlarını sunmaya teşvik eder. Bu isim aynı zamanda, Allah'ın yarattığı her şeyde bulunan güzelliklerin ve nimetlerin farkında olmamız gerektiğini ve her durumda O'na hamd etmemiz gerektiğini de hatırlatır.

İşte El-Hamid zikrinin faziletleri

Zikir adedi: 68

Zikir saati: Müşteri

Günü: Perşembe

  • El-Hamid isminin zikrini düzenli olarak yapan kişiler, dünyada yaşarken övgüye ve sevgiye mazhar olurlar ve hayatları boyunca bu nitelikleri korurlar. Aynı zamanda, vefat ettikten sonra da iyilik ve hayırla anılırlar. Bu ismi sürekli zikreden kişinin kalbi, nurlarla aydınlanır; zihni ve anlayışı gelişir. Böylece, marifetli ve becerikli bir birey haline gelir.
  • Günde 62 kez El-Hamid ismini zikretmeyi alışkanlık edinen kişiler, ahlaki ve fikri yönlerden övgüye değer bulunurlar.
  • Sürekli kötü ve yaralayıcı sözler sarf eden kimseler, içtiği su kaplarına bu ismi yazdıklarında, konuşmalarında olumlu bir değişim gözlemlerler. Bu uygulama ile kötü konuşma alışkanlıklarından kurtulurlar.
  • El-Hamid isminin vefkini yazarak üzerinde taşıyan ve her gün 310 kez zikreden kişiler, eğer memursa, görevdeki makam ve rütbelerinde yükselme yaşarlar. İşleri kolaylaşır ve eğer ticaretle meşgullerse, kazançlarında artış görülür.


Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa