İsrail’den ABD’ye “Gazze” yalanlaması

Beyaz Saray, İsrail’in "saldırılara günde 4 saat ara vermeyi" kabul ettiğini duyurmuştu. İsrail yalanladı. İsrail’in açıklamasında “insani koridor” denildi.

MP
Mevlüt Peker Editör
YAYINLAMA
09 Kasım 2023 23:02
GÜNCELLEME
09 Kasım 2023 23:09
İsrail’den ABD’ye “Gazze” yalanlaması
MP
Mevlüt Peker Editör

İsrail yönetimi, ABD'nin Gazze Şeridi'nde çatışmalara insani ara verilmesi yönündeki çağrısına rağmen, saldırıların devam edeceğini ve sadece sivillerin güvenli geçişine izin verileceğini duyurdu. İsrail Başbakanlık Basın Ofisi, Gazze'deki çatışmaların süreceğini ve rehineler serbest bırakılmadan ateşkesin olmayacağını belirtti.

Gazze'deki güvenli koridor ve sivillerin durumu

İsrail, Gazze Şeridi'nin kuzeyinden güneye uzanan "güvenli koridor" açarak sivillerin güneye geçişine izin verdiğini vurguladı. Dün 50 bin Gazzelinin bu koridordan geçtiği ve Gazze sakinlerine güneye gitmeleri yönünde çağrı yapıldığı bildirildi.

Beyaz Saray ve İsrail Başbakanlığı açıklamaları arasındaki fark

Beyaz Saray'ın İsrail'in Gazze Şeridi'nin kuzeyindeki siviller için saldırılara günde 4 saat ara vermeyi kabul ettiğini bildirmesinin ardından, İsrail Başbakanlığı çatışmalara ara verilmeyeceğini, yalnızca insani koridor açıldığını belirtti. Bu durum, iki açıklama arasındaki farklılıkları gözler önüne serdi.

İsrail ordusunun insani koridor uygulaması

İsrail ordusu, pazar gününden bu yana, şiddetli bombardımanlar sonucu yerinden edilen Gazzeliler için Salaheddin Yolu üzerinde günlük dört saatlik bir insani koridor açıyor. Bu koridor, sivillerin kuzeyden güneye zorla göç etmelerine olanak tanıyor.

Uluslararası tepkiler ve ateşkes çağrıları

ABD ve Batılı bazı ülkeler, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarının durdurulması anlamına gelecek bir ateşkese destek vermezken, saatlerle sınırlı duraklamalar anlamına gelen "çatışmalara insani ara verilmesi"ni gündemde tutuyor. Bu durum, uluslararası arenada farklı tepkilere neden oluyor.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa